Băsescu, după întâlnirea cu Ponta: I-am propus ca miercuri să se adopte în Guvern noul program, apoi asumare

Băsescu, după întâlnirea cu Ponta: I-am propus ca miercuri să se adopte în Guvern noul program, apoi asumare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marți seară, în cadrul unei declaraţii de presă, că i-a solicitat premierului Victor Ponta schimbarea programului de guvernare care să reflecte noua realitatea politică a Guvernului, precum și protocoalele convenite între partenerii din noua majoritate.

„Voi respecta deciziile anterioare ale CCR și voi numi toți miniștrii în momentul în care condițiile vor fi îndeplinite. Ceea ce eu am solicitat, având în vedere schimbarea structurii de susținere a guvernului în Parlament și a guvernului, este să existe un program de guvernare care să reflecte noua realitatea politică a Guvernului, precum și protocoalele convenite între partenerii din noua majoritate. Nu a fost posibil un asemenea lucru astăzi în Parlament”, a declarat președintele.

„Sper ca Ponta să dea o soluție constituțională a asumării răspunderii actualului guvern pe un nou program de guvernare care să reflecte noile alianțe politice din Parlament. Cred că este o soluție foarte rapidă, pe care i-am și propus-o, mi se pare aceea a adoptării mâine în guvern a noului program de guvernare, cu care premierul să-și asume răspunderea în Parlament și eu vă asigur că în momentul în care programul ar fi asumat, nu voi ezita să semneze decretele de instalare a noilor miniștri”, a continuat președintele.

„Îmi doresc mult să fie un guvern care să aibă un nivel de legitimitate acceptabil”, a mai spus președintele.

Băsescu: Premierul să se adopte în Guvern noul program, apoi asumare

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari