Băsescu: "MCV nu are legătură cu accesul României la Schengen". Vezi ce declara în 2010

Băsescu: "MCV nu are legătură cu accesul României la Schengen". Vezi ce declara în 2010
Foto: evz.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni după-amiază, la Palatul Cotroceni, că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) nu are nicio legătură cu aderarea României la Spaţiul Schengen. Şeful statului susţine că toate condiţiile de intrare în Schengen sunt menţionate în tratatul de aderare. Anul trecut, Traian Băsescu susţinea că raportul intermediar pe MCV se prefigurează a fi un eşec, lucru care „nu ne va ajuta la Schengen”.

„MCV-ul nu are nicio legătură cu accesul României în spaţiul Schengen. Condiţiile de intrare în Schengen sunt menţionate în tratatul de aderare”, a declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu.

Comisa Europeană a dat publicităţii concluziile raportului intermediar pe justiţie în cursul zilei de vineri. Acesta arată că România a făcut progrese în lupta anticorupţie, dar că trebuie să concluzioneze mai rapid cazurile de corupţie la nivel înalt.

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, preşedintele Traian Băsescu a discutat la Cotroceni cu liderii partidelor din coaliţia guvernamentală despre Mecanismul de Verificare şi Cooperare şi impactul pe care acesta îl va avea asupra aderării la Spaţiul Schengen.

„Din păcate, în zona CSM se cantonează deja aprecieri negative, ceea ce nu este de natură să ajute România să şteargă impresia că lucrurile merg într-o direcţie bună în ceea ce priveşte MCV, cu impactul de rigoare chiar pe admiterea noastră în spaţiul Schengen”, declara Traian Băsescu pe 13 decembrie 2010.

„Raportul intermediar (pe MCV – n.r.) se prefigurează a fi un eşec, deci nu ne va ajuta la Schengen. Vreau să vă spun foarte clar: de data aceasta politicienii nu mai au nicio responsabilitate”, mai spunea atunci şeful statului.

Băsescu despre MCV, în decembrie 2010

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari