Băsescu: Sunt forţe politice care nu pot fi un garant al respectării regulilor jocului în România. Ponta nu dă doi bani pe obiectivele asumate în UE

Băsescu: Sunt forţe politice care nu pot fi un garant al respectării regulilor jocului în România. Ponta nu dă doi bani pe obiectivele asumate în UE
Foto: B1 TV

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei, că procesul de consolidare a statului de drept în România poate fi încetinit de următoarele forţe politice care vor veni la putere.

„Procesele de consolidare a statului român, mai ales justiţia, nu sunt ireversibile în România. Totul se poate întoarce. Sunt forţe politice care nu pot fi un garant al respectării regulilor jocului”, a spus Băsescu.

Preşedintele a declarat că premierul Ponta nu dă doi bani pe obiectivele asumate în Europa, iar lovitura de stat din vara lui 2012 a fost o întâmplare, liderul acestei grupări politice ţinând de imperativele majore.

 

„E o imixtiune a politicului care pur şi simplu a dat ordin procutorului general să facă ceva, după două şocuri: anunţul începerii urmăririi penale pentru şantaj al lui Voiculescu, condamnarea lui Voiculescu şi finalizarea dosarului lui Dragnea. Aceste 3 lucruri i-au făcut să nu mai respecte obiective cu care s-au angajat şi în UE, şi în relaţia cu SUA, şi în acel protocol de colabiorare instituţională. Ieri, ne-a dovedit premierul că nu dă doi bani”, a spus preşedintele.
Procurorul general Tiberiu Niţu a decis miercuri încetarea delegaţiei lui Lucian Papici din funcţia de procuror şef al Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie.

Demiterea a venit imediat după ce dosarul lui Liviu Dragnea ajunsese deja pe masa procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Băsescu: Sunt forţe politice care nu pot fi un garant al respectării regulilor jocului

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe