Biroul Politic Național al PNL se reunește pentru a valida propunerile de prefecți și subprefecți. Ministrul Afacerilor Interne a anunțat ca data limită de numire a acestora este 8 martie

Biroul Politic Național al PNL se reunește pentru a valida propunerile de prefecți și subprefecți. Ministrul Afacerilor Interne a anunțat ca data limită de numire a acestora este 8 martie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Biroul Politic Național al PNL se reunește sâmbătă, în sistem de videoconferință, pentur a valida propunerile de prefecți și subprefecți. În urma negocierilor cu membrii coaliției de guvernare, liberalii au obținut 23 de prefecți și 47 de subprefecți.

Întâlnirea BPN a Partidului Național Liberal va avea loc începând cu ora 11.00 și va fi realizată în sistem de videoconferință, informează News.ro.

În urma negocierilor din coaliția de guvernare, liberalii vor avea 23 de prefecții și 47 de subprefecți. Un număr de 14 prefecți și 28 de suprefecți au revenit USR – PLUS, iar UDMR va avea în țară 5 prefecți și 10 subprefecți.

Data limită până la care vor fi numiți prefecții și subprefecții

Vineri, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat ca data limită până la care vor fi numiți prefecții și subprefecții din România este 8 martie.

„Termenul până la care toţi prefecţii şi subprefecţii, mai exact 127 la număr, trebuie să fie numiţi, conform reglementărilor din Ordonanţa 3 pe 2020, prin care prefectul este demnitar, este 8 martie. Deci până în data de 8 martie, toţi prefecţii şi subprefecţi din România vot fi numiţi în baza noilor reglementări legale adoptate de către Guvernul României.

Fiind demnitari, clar fiecare formaţiune politică îşi va valida în propriile structuri propunerile le va înainta către structura centrală a partidului, partidul are obligaţia să verifice aceste propuneri, să le valideze în structurile centrale – în cazul nostru în cadru Biroului Executiv Naţional – după care ele vor veni la Ministrul Afacerilor Interne. Noi, la rândul nostru, avem obligaţia să analizăm fiecare propunere în baza criteriilor de integritate, legale, în vigoare, astfel încât pe fiecare funcţie de prefect şi subprefect să numim oameni integri, oameni care să corespundă atât din punct de vedere profesional cât şi al respectării condiţiilor legale. Acest lucru se va întâmpla până în data de 8 martie când se împlinesc 30 de zile de la momentul publicării în Monitorul Oficial a Ordonanţei 3”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.