Victor Ponta, previziune pentru alegerile prezidenţiale: „O să mergem toți să-l votăm pe Iohannis, să nu iasă Dragnea”

Victor Ponta, previziune pentru alegerile prezidenţiale: O să mergem toți să-l votăm pe Iohannis, să nu iasă Dragnea
Sursă foto: hepta.ro

Fostul premier Victor Ponta vorbeşte despre un blat între Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea în cazul în care preşedintele PSD va candida în alegerile prezidenţiale de la finalul anului. Acesta arăta că în acest caz se va repeta scenariul din 2000 când toată lumea s-a înghesuit să îl voteze pe Iliescu de frica lui Vadim.

Cu toate acestea, Victor Ponta afirmă în continuare că el nu va candida în acest an, ci doar va căuta să găsească un candidat potrivit pentru centru-stânga care să ajungă în turul 2 împotriva lui Iohannis.

”Liviu Dragnea nu poate să fie candidatul celor de centru-stânga, pentru că nu are absolut nimic în comun. Sigur, e șeful unui partid care are această denumire, dar prin comportamentul său, prin averea pe care o are, prin politicile naționalist-populiste pe care le promovează, n-are nicio legătură.

Și atunci, am discutat cu mulți colegi, oameni care sunt de centru, de centru-stânga, dar care cred că o societate democratică din Statele Unite, Europa și România trebuie să aibă niște reprezentanți adevărați ai ceea ce înseamnă dreapta, stânga și care se confruntă în bătălie, așa cum este cea pentru prezidențiale, și cred că singura soluție – și eu o voi susține – este aceea ca toți cei care suntem și ne considerăm social-democrați să găsim un candidat, să-l susținem, un candidat care să intre în turul 2 cu Klaus Iohannis.

Pentru că altfel, dacă va candida Dragnea, până la urmă e un blat. Toată lumea va ști că va fi ca în 2000: o să mergem toți să-l votăm pe Iohannis, să nu iasă Dragnea, ceea ce nu se dovedește niciodată soluția cea mai bună. Asta e previziunea mea și am și experiența necesară, am și capacitatea și cunoștințele politice și mai am un avantaj: eu nu voi candida în acest an 2019 și atunci pot să nu fiu interesat în mod direct, dar pot să fiu cel care coagulează tot ceea ce înseamnă forțe politice și votanți de centru-stânga pentru a susține un candidat de centru, un candidat onest, un candidat normal, care să se lupte, sigur, în turul 2 cu domnul Iohannis”, a declarat Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe