Bogdan Olteanu este vehiculat pentru funcția de premier, dacă partidele eșuează în a forma o nouă majoritate în Parlament

Bogdan Olteanu este vehiculat pentru funcția de premier, dacă partidele eșuează în a forma o nouă majoritate în Parlament
Foto: ziuaconstanta.ro

Numele lui Bogdan Olteanu este vehiculat pentru funcția de premier, în cazul în care partidele eșuează formarea unei noi majorități în Parlament, potrivit site-ului România Curată, citat de b1tv.

În prezent, Bogdan Olteanu ocupă funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a României. În trecut, acesta a ocupat și postul de președinte al Camerei Deputaților.

„Dacian Cioloș ar fi numele vehiculat pentru a se accepta ideea de guvern tehnocrat, dar din căciula „negocierilor” ar urma să iasă Bogdan Olteanu”, scriu jurnaliștii de la România Curată. În același articol, aceștia vorbesc și despre un „plan ascuns al UDMR-PNL”.

„Bogan Olteanu a crescut într-o familie de răsfățați au regimului comunist, tatăl său, Dănuț Florin Olteanu, fiind inginer și secretar de partid, iar bunica din partea mamei, Ghizela Vass, a fost activistă PCR în perioada interbelică, apoi membru al Comitetului Central al PCR”, se arată pe site-ul citat mai sus.

După liceu, Olteanu s-a înscris la Facultatea de Automaticaă din cadrul Universității Politehnice București, pe care a abandonat-o însă după trei ani și s-a mutat la Facultatea de Drept. După ce și-a luat diploma în anul 1997, el s-a înscris la un doctorat în Filosofie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, însă a fost exmatriculat în 2004, ca urmare a absențelor numeroase. În 2013, el a devenit doctor în Drept la Universitatea Al. I. Cuza din Iași.

Olteanu a intrat de tânăr în politică. În 1991, el s-a înscris în PNL, condus atunci de Radu Câmpeanu. Dar, cel mai important sprijin a venit de la Călin Popescu Tăriceanu, cel i-a devenit şi naș.

În 2004, Olteanu a fost ales deputat de Bucureşti pe listele listele Alianţei DA, iar în decembrie 2004, a fost numit în funcţia de ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul în Guvernul Tariceanu.

A demisionat din funcţia de ministru în 2006, însă a fost ales imediat preşedinte al Camerei Deputaţilor, înlocuindu-l pe Adrian Năstase. Din octombrie 2009, Olteanu a ocupat funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Printre alte funcţii deţinute de-a lungul timpului de Bogdan Olteanu este şi aceea de preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional. A părăsit acest post în primăvara anului trecut, în plin scandal în care era implicat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, care a și fost arestat pentru corupţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe