Surse: Tăriceanu îi mai dă o lovitură lui Dragnea – Se opune celui mai important proiect economic anunțat de liderul PSD

Surse: Tăriceanu îi mai dă o lovitură lui Dragnea - Se opune celui mai important proiect economic anunțat de liderul PSD

Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ministrului Energiei, Anton Anton (ALDE), să nu semneze niciun proiect de Hotărâre de Guvern pe tema Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), susţin surse din coaliţia de guvernare pentru Adevărul. FSDI este cel mai important proiect economic anunțat de liderul PSD, Liviu Dragnea. Totul în contextul în care relațiile dintre cei doi lideri ai coaliției sunt oricum extrem de tensionate.

Majoritatea PSD-ALDE a trecut prin Parlament, în această vară, legea privind înființarea acestui Fond, dar Curtea Constituțională a declarat-o neconstituțională, pe motiv că e nevoie de o Hotărâre de Guvern, nu de o lege, în condiţiile în care vorbim de un act executiv, cu o plajă restrânsă de acţiune.

Prin urmare, Guvernul Dăncilă ar trebui să adopte o astfel de Hotărâre. Dragnea a insistat la Viorica Dăncilă să vină mai repede cu această Hotărâre. În schimb, susțin sursele Adevărul, Tăriceanu i-a cerut lui Anton Anton, ministrul Energiei susţinut de ALDE, să nu contrasemneze un astfel de act, iar fără semnătura acestuia proiectul nu poate fi adoptat de Guvern.

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii ar trebui să cuprindă 33 de companii de stat, cu un capital social de 9 miliarde de lei. Deşi este menit să facă investiţii, specialiştii spun că mai mult le va încurca, urmând să fie populat cu rude ale politicienilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe