Carmen Dan: Aparatele pentru depistarea șoferilor care au consumat droguri vor intra în dotarea Poliției Române, cred eu în maxim două săptămâni

Carmen Dan: Aparatele pentru depistarea șoferilor care au consumat droguri vor intra în dotarea Poliției Române, cred eu în maxim două săptămâni
Foto: Inquam Photos

Polițiștii vor fi dotați cu aparatele care pot să identifice substanțele psihotrope consumate de șoferi, în aproximativ două săptămâni, a anunțat marți Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, potrivit Agerpres.

„Foarte curând ele se vor regăsi în dotarea Poliţiei Române. Cred eu că în maxim două săptămâni. Vom fi mai atenţi cu precădere în zone de risc, expuse, cum este litoralul şi am şi rugat poliţia să comunice rezultatul acestor testări. Să ştiţi că noi le-am folosit destul de mult în zona autostrăzilor şi rezultatul testărilor este unul îngrijorător”, a declarat Carmen Dan, la Oradea, acolo unde a avut o întâlnire de lucru cu şefii inspectoratelor din subordine, pentru a analiza situaţia operativă din primele luni ale anului şi rezultatele măsurilor dispuse.

În plus, demnitarul a mai anunțat că, în perioada următoare, live-urile la volan vor fi interzise. În acest sens, va fi promovat un proiect de modificare a Codului Rutier.

„Am avut o întâlnire de lucru. Mă interesează să ştiu ce probleme sunt. Am vizitat fiecare inspectorat şi am discutat cu oamenii din sistem, nu doar cu şefii. Situaţia operativă din Bihor este asemănătoare celei înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Există însă o sensibilă creştere a numărului de infracţiuni contra persoanei şi a infracţiunilor stradale, însă valorile nu sunt îngrijorătoare, dar şi o creştere a numărului de cazuri de violenţă domestică”, a declarat, în conferinţă de presă, Carmen Dan.

În plus, ministrul Ministrul a reamintit că există un proiect legislativ privind brăţările electronice, care pot fi purtate şi de către victimă, şi de către agresor.

„Am transmis colegilor de la Poliţia de Frontieră că sunt mulţumită de modul în care au gestionat perioadele aglomerate din acest an, au dat dovadă de o foarte bună mobilizare. Continuăm acţiunile de patrulare în comun cu partenerii din Ungaria. Am discutat concret şi despre organizarea unor acţiuni privind combaterea nerespectării timpilor de conducere şi odihnă”, a declarat Carmen Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe