Carmen Dan riscă închisoarea, după ce șeful DGPI a denunțat-o fără să vrea

Carmen Dan riscă închisoarea, după ce șeful DGPI a denunțat-o fără să vrea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Carmen Dan, ar putea fi acuzată de violarea corespondenţei, după ce în şedinţa din weekend a Comitetul Executiv Național al PSD a mers cu ”xeroxuri“ după convorbiri particulare pe WhatsApp, purtate între prefectul Capitalei şi un secretar de stat.

În încercarea de a disculpa Direcţia Generală de Protecţie Internă, asupra căreia planau suspiciuni privind interceptarea convorbirilor, şeful „Doi şi-un sfert”, Cristian Mărculescu, a denunţat-o fără să vrea pe Carmen Dan pentru violarea secretului corespondenţei şi a vieţii private, informează Adevărul.

Dan ar putea fi acuzată de infracţiuni ce aduc atingere domiciliului şi vieţii private (art 226 din Codul penal) şi dacă ar fi găsită vinovată, ar putea primi până la doi ani de închisoare.

”În momentul în care avem o asemenea declaraţie publică despre faptul că acele convorbiri au fost predate de cineva ministrului de Interne, vorbim de un dosar penal fără doar şi poate. În culpă este şi ministrul de Interne care le-a făcut publice, dar şi secretarul de stat care i le-a predat. Competenţa de cercetare aparţine Parchetului General, avâd în vedere calitatea persoanelor respective“, a explicat, pentru Adevărul, avocatul Adrian Cuculis.

Urmăriți B1TV.ro și pe