Comisia de la Veneţia: Draftul de revizuire a Constituţiei trebuie trimis în ianuarie 2014, altfel e prea târziu

Comisia de la Veneţia: Draftul de revizuire a Constituţiei trebuie trimis în ianuarie 2014, altfel e prea târziu
Foto: jurnaluldeilfov.ro

România trebuie să trimită Comisiei de la Veneţia ultima variantă de revizuire a Constituţiei în ianuarie 2014.

Altfel, nu va putea fi adoptată pe parcursul anului viitor, a declarat, preşedintele acestui Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio.

Acesta a declarat că nu este „nemulţumit” de faptul că autorităţile române nu au trimis ultima variantă de revizuire a Constituţiei până la sfârşitul lunii septembrie – aşa cum se angajaseră în urma vizitei din iulie, la Bucureşti, a reprezentaţilor acestei instituţii.

„Eu am fost – şi am vorbit cu prietenii din România, cu autorităţile – împotriva ritmului foarte rapid pentru că, iniţial, doreau revizuirea Constituţiei până la sfârşitul anului 2013. Dar revizuirea Constituţiei este un lucru serios, trebuie să ai timpul necesar, fără a amâna bineînţeles până la calendele greceşti, este nevoie de o perioadă rezonabilă. De aceea nu sunt nemulţumit de această amânare şi, dacă se va revizui Constituţia până la sfârşitul anului viitor, va fi un succes”, a precizat Buquicchio pentru Mediafax.

Gianni Buquicchio a avertizat autorităţile române că trebuie să trimită ultima variantă de modificare a Constituţiei până cel târziu în ianuarie 2014, pentru ca membrii Comisiei de la Veneţia să poată studia şi evalua documentul.