Continuă audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Orban II: Cine se prezintă, marți, în fața comisiilor de specialitate (VIDEO)

Continuă audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Orban II: Cine se prezintă, marți, în fața comisiilor de specialitate (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Audierea miniștrilor propuși pentru a face parte din Cabinetul Orban II vor continua, marți, la Parlament. În fața membrilor comisiilor de specialitate reunite se vor prezenta cei propuși să preia portofoliile de la Economie, Dezvoltare, Sport, Justiţie, Educaţie, Externe şi Cultură. De fapt este vorba despre membrii Guvernului care se află deja în fruntea acestor ministere, întrucât premierul interimar Ludovic Orban a ales să meargă mai departe, în fața Parlamentului, cu aceeași formulă guvernamentală.

Audierile de marți vor începe la ora 9.00, cu cea a ministrului propus pentru portofoliul Economiei, Virgil Popescu.

Începând cu ora 10.00, în fața comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se va prezenta Ion Ștefan, propus la Ministerul Dezvoltării.

Ionuț Stroe, propunerea pentru Ministerul Sporturilor va fi audiat de la ora 12.00, iar la ora 13.00 este programată audierea lui Cătălin Predoiu, ministrul propus de Ludovic Orban la portofoliul Justiției.

Programul audierilor continuă, de la ora 14.00, cu Monica Anisie, ministru propus la Educație.

La ora 15.00 în fața membrilor comisiei de specialitate va da declarații ministrul porpus pentru portofoliul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Audierile programate marți se vor încheia cu cea a lui Bogdan Gheorghiu, propus la Ministerul Culturii, care trebuie să înceapă la ora 16.00.

Luni a avut loc prima sesiune a audierilor, în urma cărora, Florin Cîțu, propus la Finanțe, Costel Alexe, propus la Mediu și Marcel Vela, propus la Afacerile Interne, au primit aviz negativ, în timp ce Nicolae Ciucă, propus pentru Ministerul Apărării a fost avizat pozitiv.

Votul din plenul Parlamentului asupra noului Guvern va avea loc luni, 24 februarie.

Potrivit anunțului liderilor liberali, aleșii PNL vor fi prezenți în plen la votul de învestitură însă nu vor vota.

Iar referitor la audierea miniștrilor, amintim că vicepremierul interimar Raluca Turcan a anunțat încă de săptămâna trecută că acest moment va fi folosit de membrii echipei guvernamentale pentru a prezenta un bilanț al celor trei luni de activitate.

Nu vom vota împotrivă, ci nu vom participa la vot. Pentru învestirea unui guvern trebuie să se strângă un număr minim de 233 de voturi. Cine votează împotrivă sau nu votează deloc nu participă la crearea acelei majorităţi de votare a unui cabinet. Noi vom fi prezenţi şi nu vom participa la acest vot, ne vom abţine de la vot. Nu intrăm în cei 233 care trebuie strânşi pentru a învesti acest Guvern tocmai pentru că am declarat cât se poate de sincer şi oamenilor şi celor din Parlament că altfel nu putem ajunge la alegeri anticipate. Eu mizez pe cartea sincerităţii”, a declaratRaluca Turcan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit