Cristi Danileţ, membru CSM: „Cine atacă procurorii, riscă închisoarea”

Cristi Danileţ, membru CSM: „Cine atacă procurorii, riscă închisoarea”
Foto: evz.ro

Judecătorul Cristi Danileţ, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a reacționat la atacurile care au avut ca ţintă procurorii ce anchetează posibile fraude la referendumul din 29 iulie. Acesta a declarat că cei care îi atacă pe procurori „riscă închisoarea”.

Printre cei care au arătat cu degetul înspre procurori se numără şi preşedintele interimar, Crin Antonescu, care a declarat într-o emisiune televizată că Parchetul a intrat în tabăra electorală a lui Traian Băsescu

Constat că în ultimele zile se fac diverse afirmaţii cu privire la procurori şi la anchetele lor. Desigur, vorbesc de referendumul recent desfăşurat. Mai constat că unii aşa zişi analişti/comentatori instigă la revolte publice împotriva magistraţilor. Şi mai constat că unii oameni, cercetaţi sau nu, se opun cu violenţă verbală sau fizică la desfăşurarea activităţilor ce ţin de ancheta penală.”, a declarat Cristi Danileţ.

Reacţia judecătorului vine în contextul în care anchetele desfăşurate de procurori în urma referendumului au fost contestate dur de o serie de oameni politici. Printre aceştia, şi preşedintele interimar, Crin Antonescu.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a cerut, miercuri, public, explicaţii procurorului general, susţinând că oamenii sunt intimidaţi de acţiunile magistraţilor. La rândul său, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a calificat acţiunile procurorilor de a chestiona oamenii dacă au fost la vot pentru referendum  drept „fasciste şi primitive”.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat a doua zi Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice „de natură să afecteze independenţa justiţiei” făcute de preşedintele interimar, Crin Antonescu sau preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu.