Cristian Botan, ”transferul surpriză” al premierului Ponta: Tinerii precum el au curajul de a spune care sunt problemele României

Cristian Botan, ”transferul surpriză” al premierului Ponta: Tinerii precum el au curajul de a spune care sunt problemele României
Foto: Facebook

Premierul Victor Ponta și-a anunțat ”transferul surpriză” din executivul pe care îl conduce, fiind vorba despre un tânăr de 25 de ani, doctorand al SNSPA, care ”nu doar a pus degetul pe una din rănile sistemului, dar a pus la punct și o soluție menită să contribuie la vindecarea sa”.

Anunțul a fost făcut pe blogul personal al premierului, sub titlul ”Despre Cristian. Despre o decizie normală, nepolitică”.

Prim-ministrul îl promovează pe Cristian Botan, tânărul care a pus la punct o platformă unde sunt reunite toate angajările ”de la stat”.

Explicând că acest anunț este îndreptat pentru lumea online, premierul precizează că numirea lui Botan nu este politică, ci este menită să ”producă o schimbare în realitățile sistemului românesc”.

”Un anunț care țintește doar viitorul, îi are în vedere pe tineri și modul în care statul ar trebui să aprecieze ideile bune. Iar acesta ar trebui să fie un prim pas. Sunt convins că acolo, în România reală și normală, care depașește discursul politic și electoral, sunt mult mai mulți tineri precum Cristian care au curajul de a spune care sunt problemele României și care au și „îndrăzneala” de a propune proiecte care pot schimba modul în care administrația publică, Guvernul României și noi, politicienii în general, trebuie să interacționăm cu publicul”, citează postarea de pe blogul lui Ponta.

Aici se explică cum proiectul tânărului Cristian Botan i s-a părut un efort institutional și individual extraordinar și cum i s-a propus acestuia o colaborarea ”care să aducă un plus de transparență în angajările din sistemul public”.

Ultima oră