Cristian Diaconescu (PMP), după conferința desfășurată în weekend la Ministerul Sănătății: Senzația e că acești oameni sunt sub vremi. Atenție, nu îmi vii la televizor să te plângi! (VIDEO)

Cristian Diaconescu (PMP), după conferința desfășurată în weekend la Ministerul Sănătății: Senzația e că acești oameni sunt sub vremi. Atenție, nu îmi vii la televizor să te plângi! (VIDEO)
foto: Facebook @ PMP

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a explicat că un ministru, indiferent de portofoliul său, are pe masa sa – cel puțin în teorie – evaluări constante privind situația sectorului pe care îl gestionează.

În direct pe B1 TV, președintele PMP a comentat conferința de presă organizată în weekend la Ministerul Sănătății, conferință la care au luat parte ministrul Vlad Voiculescu, secretarul de stat Andreea Moldovan, dar și o serie de manageri de spitale.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Cristian Diaconescu (PMP) după conferința de presă organizată în weekend la Ministerul Sănătății

Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician” cum vede evenimentul și de ce nu s-a făcut o strategie ca să nu mai fie nevoie de internare în ATI pentru atât de multe persoane, Cristian Diaconescu a afirmat: „Asta voiam să răspund. Problema e în atenție în fiecare minut în ultimul an și jumătate, în lumea întreagă. Iertați-mă, am tot respectul pentru medici, nici nu vreau să îi calific pe ăia care strigau ce strigau pe la niște spitale, ăia trebuie să înfunde pușcăria. Există infracțiuni și pentru ei, dar nu de acest lucru discutăm. Discutăm de managementul sistemului. Senzația, auzind astfel de informări publice, este că acești oameni sunt sub vremi, adică vremurile sunt mult mai complicate… Atenție, nu îmi vii la televizor să te plângi! Nu vii la televizor să spui `n-ar trebui și suntem la limita groazei`, pentru că probabil cineva s-a uitat la ei și a spus, `ah, în condițiile astea, de ce să îl mai duc în spital pe al meu, îl țin acasă!`. Știți bine, lucrurile acestea nu se discută, mulți care ajung târziu la spitale, ajunși pentru că se tem de ce poate să se întâmple în spital. Or, din acest punct de vedere, spune-mi pe etape! În acest moment, ne pregătim, pentru că avem niște evaluări…”.

„Nu fac proces de intenție, este o chestiune profesională, respect această profesie extraordinar. Ministrul are din două în două ore evaluări pe masă. Așa are orice ministru, care-s evoluțiile, care e trendul, unde avem, unde avem mai mulți, unde avem mai puțini, unde este o presiune mai mare, unde putem găsi… din două în două ore! Este o instituție în întreagă care funcționează – ar trebui!”, a adăugat președintele PMP, care a vorbit și despre lipsa de comunicare între ministere.

Urmăriți B1TV.ro și pe