Cristian Diaconescu (PMP): În situație de criză, unii decidenți sunt disperați să dea numai vești bune. Știrea bună nefundamentată se întoarce împotriva celui care o transmite (VIDEO)

Cristian Diaconescu (PMP): În situație de criză, unii decidenți sunt disperați să dea numai vești bune. Știrea bună nefundamentată se întoarce împotriva celui care o transmite (VIDEO)

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a declarat joi seară, pentru B1 TV, că în situații de criză unii politicieni tind să dea vești bune, fără fundament, doar pentru a atrage electorat pentru propriile partide, omițând faptul că acele date ajung ulterior să se întoarcă împotriva lor.„Cred că dl Cîțu, premierul, e animat de bune intenții, dar cred că ar trebui, în egală măsură, să fie mult mai atent la ce informații i se dau și în ce măsură ele corespund cu realitatea de fapt”, a mai declarat liderul PMP.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cristian Diaconescu: Cîțu e animat de bune intenții, dar ar trebui să fie mult mai atent la ce informații i se dau

„Cred că într-o formă puerilă, care nu caracterizează oamenii de stat, într-o situație de criză sunt disperați să dea numai vești bune. Și pentru că ele nu se justifică, nici ei nu le elaborează, uitând de faptul că, de multe ori, o știre bună nefundamentată, ca să dea bine la tine-n partid pentru electoratul tău și mai puțin să se refere la situația de fapt, se întoarce mai devreme sau mai tâziu împotriva celui care o transmite.

Cred că dl Cîțu, premierul, e animat de bune intenții, dar cred că ar trebui, în egală măsură, să fie mult mai atent la ce informații i se dau și în ce măsură ele corespund cu realitatea de fapt.

Explicații ceva mai serioase, clare, tehnice și asumarea unor probleme la un moment dat cred că ar face mult mai credibilă comunicare și, în acest fel, oamenii ar fi avertizați și cred că ar fi vaccinați ceva mai mulți”, a declarat președintele PMP, Cristian Diaconescu, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Precizările vin în contextul în care premierul Florin Cîțu anunța recent că, până la finele lunii mai, am putea avea imunizată anti-COVID minim 35% din populația adultă a României.

Dacă se păstrează calendarul de livrare a vaccinurilor, „vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetățeni în luna august în loc de luna septembrie. Am avansat lucrurile cu o lună. Totul depinde de noi, să mergem să ne vaccinăm”, a mai spus șeful Guvernului.

Cîțu a anunțat, în acest context, constituirea unui Comitet interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, comitet care a avut o primă ședință chiar azi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:51 - 20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk
23:50 - Austria nu intenţionează să adere la NATO. Ministrul de externe Schallenberg: „Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”
23:46 - Turcia spune că nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO și că reprezentanții celor două țări „nu ar trebui să se obosească” să vină la Ankara. Care sunt nemulțumirile lui Erdogan
23:15 - Activitatea partidului comunist, interzisă pe teritoriul Ucrainei
23:13 - Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția
22:42 - Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, anunță că autoritățile din Ucraina au identificat 45 de soldaţi ruşi care au comis crime de război
22:38 - Tanczos Barna: Se depune prima plângere penală pe infracțiunea de îngropare de deșeuri. Fapta nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani (VIDEO)
22:33 - Un pacient de 18 ani, din Prahova, ar fi fost agresat sexual de un asistent
22:11 - Șeful MAI, întrevedere în SUA cu un oficial american de rang înalt. Lucian Bode: Traficul de persoane, un flagel care distruge multe vieți. Avem „toleranță-zero” față de această formă de criminalitate
22:08 - Premierul Estoniei îi îndeamnă pe liderii mondiali să nu-l mai sune pe Putin