Cristian Preda: Statul de drept se clatină sub loviturile cinice ale USL

Cristian Preda: Statul de drept se clatină sub loviturile cinice ale USL
Foto: dcnews.ro

Cristian Preda susţine că USL a transformat condamnarea lui Adrian Năstase într-un spectacol mediatic, temându-se că alegătorii i-ar putea întoarce spatele după decizia justiţiei în cazul fostului premier, pentru că statul de drept se clatină sub loviturile cinice ale Uniunii.

Pesediştii şi peneliştii au transformat condamnarea lui Adrian Năstase într-un spectacol mediatic, dar dincolo de ecran se află şi o intenţie politică foarte clară. Compasiunea pusă în scenă după episodul sinuciderii ratate e doar faţa publică a unui calcul politic cinic„, scrie Preda, într-o postare pe blogul personal.

În opinia europarlamentarului, partidele care compun USL-ul vor ”voturi de la cei care consideră că politicienii nu sunt egali în faţa legii” cu oamenii de rând.

Antonescu şi Ponta şi-au dat probabil seama că există riscul ca votanţii lor să le întoarcă spatele, după ce au aflat că Înalta Curte a decis trimiterea la închisoare a fostului premier Năstase. Ceea ce era până ieri o bănuială e azi sentinţă definitivă. Îndoiala a dispărut, certitudinea poate produce daune partidelor de la putere. Aşa că miniştri, avocaţi ai celui condamnat, medici şi jurnalişti de partid tună şi fulgeră împotriva judecătorilor şi acuză opoziţia că e lipsită de inimă atunci când afirmă că şi condamnaţii sunt egali. Ca şi-n trecut, stânga din PSD şi PNL vrea voturi de la cei care consideră că politicienii nu sunt egali în faţa legii cu plebea şi că justiţia trebuie influenţată cu discreţie pentru a-i proteja pe corupţi„, scrie Preda.

Comentariile europarlmentarului vin în contextul situației iscate de încercarea de sinucidere a fostului premier Adrian Năstase, după aflarea verdictului în dosarul ”Trofeul calității”, respectiv doi ani de închisoare cu executare.