Cristian Preda: Vreau o listă Traian Băsescu la europarlamentare

Cristian Preda: Vreau o listă Traian Băsescu la europarlamentare

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, joi, la o dezbatere a GDS, că vrea „o listă Traian Băsescu la alegerile europarlamentare”, arătând că, în opinia sa, „actorul cu adevărat important în familia politică a PPE din României” este actualul şef al statului.

„Sunt unii, şi suntem aici prezenţi, care vor o unitate şi pornesc de la constatarea foarte simplă că actorul cel mai important din România, din familia PPE, este Traian Băsescu. Sorry, nu e altcineva, nu e nici actualul preşedinte al PDL, nu e nici fostul preşedinte al PDL, nu e nici doamna Udrea, nu e nici Preda, nu e nici Stolojan! Actorul cu adevărat important în politica PPE din România este Traian Băsescu. Eu vreau o listă Traian Băsescu în alegerile europarmentare, cred că nu avem resurse alternative”, a precizat Cristian Preda, potrivit Mediafax.

El a explicat apoi că asta nu înseamnă că pe primul loc ar trebui să se afle pe listă Traian Băsescu.

„O listă Băsescu am zis într-un sens general. Pentru europarlamentare cred că trebuie să avem o listă Băsescu în sensul în care candidaţii care se revendică de la PPE să asume linia pe care Traian Băsescu a urmat-o în interiorul Consiliului European, în dialogul pe care l-a avut cu liderii de centru-dreapta din Europa de când a fost preşedinte până astăzi”, a explicat Cristian Preda.