Dan Voiculescu, atacat chiar din interiorul partidului său, de fostul său consilier Ovidiu Raeţchi

Dan Voiculescu, atacat chiar din interiorul partidului său, de fostul său consilier Ovidiu Raeţchi

Dan Voiculescu este atacat chiar din interiorul partidului pe care l-a fondat. Deputatul Ovidiu Raeţchi, care la un moment dat i-a fost consilier fostului senator, spune că nimeni nu îndrăzneşte să conteste deciziile acestuia şi acuză că Partidul Conservator este o simplă „anexă a PSD”.

În plus, spune deputatul, în ritmul acesta este posibil ca formaţiunea să rămână fără grup parlamentar din octombrie, scriu jurnaliştii de la stiripesurse.ro.

„Adevărul e că această durabilă, structurală criză a Partidului Conservator nu va putea fi depăşită decât în momentul în care – într-o eventuală epocă post-Voiculescu – va exista o oarecare competiţie internă în partid; până atunci e caraghios să conteşti cumva autoritatea mogulului – o singură mişcare din falangă a acestuia face cât opiniile unui întreg Birou Permanent”, spune deputatul PC, Ovidiu Raeţchi.

Atacul îndreptat precis spre Dan Voiculescu a fost făcut chiar de un deputat al Partidului Conservator. Ovidiu Raeţchi acuză că formaţiunea a devenit o anexă a PSD-ului şi se întreabă dacă în acest ritm, PC va mai avea grup parlamentar până în luna octombrie. În plus, parlamentarul nu înţelege de ce partidul nu are curajul de a merge pe liste separate în alegeri.

„De ce mesajul central al PC în ultimele luni a fost, în esenţă: Domnul Victor Ponta este un om foarte bun, care trebuie să fie preşedintele României, iar domnul Crin Antonescu este un om foarte rău, care s-a înţeles cu Traian Băsescu şi a distrus USL? Doar atâta poate partidul lui Titu Maiorescu şi Lascăr Catargiu să lustruiască ieftin bombeul stângii?”, mai spune parlamentarul PC.

Pe Raeţchi îl nemulţumeşte şi decizia parlamentarilor PC de a nu vota la vedere pentru ridicarea imunităţii unui deputat acuzat că a luat şpagă şi spune că acest lucru arată că Partidul Conservator este într-o criză de identitate.

Ovidiu Raeţchi este acelaşi care, în martie 2011, îi lua apărarea lui Dan Voiculescu. Afaceristul era acuzat atunci de jurnaliştii ancheteonline.ro că şi-a însuşit banii din exporturile României din perioada octombrie-noiembrie 1989. Senator pe atunci, Dan Voiculescu nega informaţiile şi spunea că există facturi şi chitanţe la toate exporturile făcute în ultimele luni înainte de Revoluţie. Consilier îi era chiar Raeţchi, care declara că aceste informaţii apar în arhiva fostului Bancorex, dar că este vorba de informaţii clasificate, la care nu e permis accesul. pentru moment.

Urmăriți B1TV.ro și pe