Danileț AVERTIZEAZĂ membrii CSM: Politicienii vor încerca să vă curteze, vă recomand să îi respingeţi din prima

Danileț AVERTIZEAZĂ membrii CSM: Politicienii vor încerca să vă curteze, vă recomand să îi respingeţi din prima
Foto: Romania Curata

Judecătorul Cristi Danileț transmite un mesaj ferm și precis membrilor CSM: să nu aibă încredere în politicieni și să îi respingă atunci când vor veni cu propuneri. Mesajul a fost transmis de către Danileț vineri, în fața noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

„Nu aş recomanda sub nicio formă întâlniri informale cu politiceni, vor încerca să vă curteze cum au încercat şi la noi, vă sfătuiesc să îi respingeţi din prima”, a declarat Cristi Danileţ.

MARI REDUCERI LA PARFUMURI – PROFITĂ ACUM

Judecătorul nu s-a oprit aici, a continuat să spună următoarele „Cetăţeanul are nevoie de magistraţi competenţi şi necorupţi. Din păcate, un număr de aproximativ 200 de judecători şi procurori au fost sancţionaţi disciplinar şi penal în ultimii şase ani, ceea ce mie mi se pare (…) îngrozitor, mă gândesc câte cazuri nedescoperite sunt. Este important să responsabilizăm magistraţii (…) Sunt pentru responsabilizarea lor şi nu neapărat pentru răspunderea lor. De aceea, formarea magistraţilor mi se pare un obiectiv cu deosebită importanţă şi mai ales formarea lor pe abilităţi non-juridice. Din păcate, mulţi magistraţi nu înţeleg cum anume se poartă un dialog. (…) Sunt nişte proiecte în derulare, există o listă a acestor proiecte, îmi exprim nădejdea că medierea şi educaţia juridică va fi în atenţia dumneavoastră”, a adăugat judecătorul, conform dcnews.ro.

Ultima oră