Deputatul PSD Marius Manolache "explică pe înțelesul tuturor" de ce parlamentarii trebuie să aibă pensii speciale: „Nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic” (VIDEO)

Deputatul PSD Marius Manolache "explică pe înțelesul tuturor" de ce parlamentarii  trebuie să aibă pensii speciale: „Nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic” (VIDEO)
Foto: Revista22

După ce au pregătit pe şest un proiect de lege prin care îşi acordă pensii speciale, parlamentarii au ajuns rapid, în doar două luni, la votul final. Potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Deputatul PSD Marius Manolache este de părere că parlamentarii merită pensii speciale deoarece “nu putem să punem egalitate între un demnitar și un cetățean normal”.

„Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic,  şamd.”, a declarat pentru gândul, Marius Manolache.

Manolache consideră că revenirea la pensiile speciale, după tăierea acestora de fostul premier Emil Boc, este „o chestiune de bun simţ”.

„Dacă vă uitaţi în Uniunea Europeană ceilalţi colegi noştri ai noştri faţă de indemnizaţiile pe care le au noi suntem în urmă şi pe altă parte această reglementare trebuia făcută de mai mult timp de fapt. Acum a fost o decizie unanimă, trei sute şi ceva de voturi, eu zic că e un lucru destul de bun”, a spus Manolache.

Deputatul PSD a pierdut contactul cu realitatea, iar atunci când i s-a amintit că sunt oameni care trăiesc cu o pensie de 1.200 de lei după 40 de ani de muncă, acesta a replicat: „Dar nu sunt înalţi demnitari. Mi se pare un respect faţă de cei care vin în Parlament pentru că calitatea de înalt demnitar nu o poate avea toată lumea, sunt câteva sute de oameni în ţara asta, nu sunt mai mulţi. Nu mi se pare un efort bugetar extrem de mare”, a replicat Manolache.

Deputat PSD: Este normal să avem pensii speciale. nu putem pune egalitate între demnitari și românii de rând

Urmăriți B1TV.ro și pe