Diaspora îi cere președintelui Klaus Iohannis să renunțe la Mihai Răzvan Ungureanu (VIDEO)

Diaspora îi cere președintelui Klaus Iohannis să renunțe la Mihai Răzvan Ungureanu (VIDEO)
Foto: caleaeuropeana.ro

Diaspora îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să renunţe la Mihai Răzvan Ungureanu. Mai multe asociații și grupuri ale românilor din străinătate i-au scris şefului statului, recomandându-i să renunțe la serviciile de consilier prezidenţial ale fostului premier.

Grupurile civice îi reproșează lui Ungureanu că ar fi un susţinător al proiectului de la Roșia Montană și al exploatării gazelor de șist.

Românii din diaspora sunt dezamăgiţi de numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de consilier prezidenţial. Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Klaus Iohannis, acesţia îi cer să renunţe la Ungureanu.

„Numirea d-lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de consilier personal este o sfidare la adresa celor care au stat ore în șir la coadă pentru a vă vota, mare parte din cei care au stat la cozile imense fiind implicați activ în campaniile de salvare a Roșiei Montane și Certejului, cât și în campaniile de informare/ conștientizare a impactului distructiv și ireversibil al explorării/ exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice, pe teritoriul țării noastre”, se arată în scrisoarea deschisă, citată de RomâniaCurată.

Aproximativ 20 de asociații și grupuri informale ale românilor din diaspora au semnat scrisoarea adresată şefului statului.

Aceştia consideră că Iohannis şi-a încălcat promisiunile din campanie, prin numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de consilier prezidenţial.

„Nu putem decât să reacționăm ferm la nerespectarea asigurărilor date de dumneavoastră în campania electorală, conform cărora veți milita împotriva proiectelor distructive pentru mediu și în detrimentul țării noastre – sub toate aspectele – promisiuni pe care devine evident că tindeți să le încălcați, prin numirea la Palatul Cotroceni, în funcția de consilier personal, a unei persone care s-a declarat susținător ferm al proiectului de la Roșia Montană”, se mai menționează în document.

În același timp, pe Facebook a fost creat evenimentul „Îl bombardăm pe Klaus Iohannis cu mesaje pentru revocarea lui MRU”, la care au anunţat că se alătură câteva sute de persoane.

Diaspora îi cere lui Klaus Iohannis să renunțe la Mihai Răzvan Ungureanu

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:26 - Călătorie de coșmar: Doi pasageri au murit într-un balon cu aer cald cuprins de flăcări
00:09 - Iran: Două femei au fost arestate după ce un bărbat le-a turnat iaurt pe păr pentru că aveau capetele descoperite (VIDEO)
23:40 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Eliberarea de contractele sufletului. Tehnici și practici spirituale (VIDEO)
23:06 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt contractele sufletului și cum ne limitează (VIDEO)
22:33 - Pavel Popescu (PNL): AUR face constant un joc de destabilizare a României. E nevoie de o comisie de anchetă parlamentară serioasă pe tot ce înseamnă ingerința Rusiei în politica, economia și media românești (VIDEO)
21:53 - Scandalul vaccinurilor anti-COVID | Mihăilă, replică la acuzațiile lui Rafila: Noi nu puteam negocia numărul de doze. Alternativa era să las populația fără vaccin / Atunci nu aveam de unde ști cum va evolua pandemia (VIDEO)
21:02 - Cătălin Bordea, de la ”America Express” direct la psiholog: „Înainte eram moldovean până la capăt, dar acolo am pățit o chestie foarte… și încă mi se întâmplă”
20:47 - Bani, înscrisuri şi materiale importante pentru anchetă, găsite la percheziţiile din dosarul privind fraudarea fondurilor pentru ucraineni. Prejudiciul e de 2 milioane de euro
20:17 - Spitalele județene din Buzău şi Ploieşti fac între ele schimb de pacienţi pentru că nu au medici să-i trateze
19:49 - Victor Vrînceanu, primele declarații după despărțirea de Andreea Antonescu: „Nu am putut suporta”