Dosar de Politician: Baronii PSD lasă "nepoților" moștenirea partidelor (VIDEO)

Dosar de Politician: Baronii PSD lasă "nepoților" moștenirea partidelor (VIDEO)
Foto: B1TV

Mergem astăzi în județul Argeș și vom vorbi despre nepotisme, bani publici, dar și despre două femei puternice. PSD-iștii conduc județul de peste 20 de ani. Celebrii baroni Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, și Costică Nicolescu șeful Consiliului Județean Argeș au fost executați de procurorii DNA. Baronul Nicolescu se odihnește la penitenciarul Colibași după o condamnare la nouă ani de închisoare. Pendiuc se pregătește de pușcărie. Nicolescu este jupânul pentru care Victor Ponta și băieții penali de la PSD au ieșit în stradă când a fost arestat.

Cu toate că este la pușcărie, Costică Nicolescu a reușit să-și lase câteva progenituri politice la conducerea județului și a organizației PSD. Doamna din imagine se numește Simona Bucura Oprescu și este deputat PSD de Argeș. Dânsa a fost o prezență extrem de discretă în Parlamentul României, deși oficial este purtătoarea de cuvânt a grupului PSD din Camera Deputaților. Cu siguranță însă deputatul Simona Bucura Oprescu a fost și este un fel de "nepoata politică" a baronului Costică Nicolescu. La Pitești, Simona Bucura Oprescu face politică din anul 1997, în condițiile în care este născuta în aprilie 1980. Mai rar vezi ca o adolescenta de 17 ani să se dedice în asemenea hal politicii. Junioara Simona Bucura s-a căsătorit cu prefectul județului Argeș întemeind familia politica Bucura- Oprescu. Înainte ea a beneficiat de protecția părintească a baronului Costică Nicolescu care a însărcinat-o cu președinția departamentului de comunicare a organizației PSD Argeș. Actuala deputată PSD a devenit și consilier județean în anul 2004 la vârsta fragedă de doar 23 de ani. În paralel actualul deputat Simona Bucura Oprescu a început să prindă gustul banilor și al afacerilor cu statul, așa cum bine îi stă unei "nepoate" de baron PSD.

În anul 2005 protejata baronului Nicolescu a înființat compania Top Image SRL Pitești și a devenit astfel patroana unei agenții de publicitate care se ocupa, de fapt, de imaginea și promovarea PSD-ului pe plan local. Pentru a avea bani de prestații politice, firma Simonei Bucura Oprescu a început să semneze contracte de producție și servicii de publicitate cu Consiliului Județean Argeș. Banii erau aprobați în mod evident de baronul Costică Nicolescu, protejatul Simonei, cea care se ocupa și de imaginea în presă a baronului. Din anul 2005 și până în prezent firma Top Image SRL a încasat sume considerabile din bani publici conform unei plângeri făcute împotriva deputatei PSD la Agenția Naționala de Integritate. ANI verifică acum acuzațiile de conflict de interese și incompatibilitate din perioada în care deputata lui Nicolescu era consilier județean. Conform legii, o companie privată la care este acționar un ales local – consilier județean sau local – nu poate semna contracte cu autoritățile publice de unde face parte alesul. Simona Bucura Oprescu și-a trecut cu nonșalanță acțiunile la firma Top Image în declarațiile de avere dar a uitat să treacă, conform legii, ce contracte cu autoritățile publice a încheiat agenția sa de publicitate.

Timp de 11 ani, de la vârsta de 23 de ani și pâna la 31 de ani, Simona Bucura Oprescu l-a slujit cu dedicație pe baronul Costică Nicolăescu de la Argeș. Pentru că l-a slujit, agenția sa de publicitate a făcut bani frumoși de pe spatele organizației PSD, de la diverși politicieni din partid dar mai ales din diverse surse publice. În luna ianurie 2011 Simonica a fost numită tocmai vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș. În acel an baronul Nicolescu a fost reținut pentru luare de mită. În luna iunie 2011 Simona Bucura Oprescu a renunțat la calitatea de administrator al firmei de publicitate, deci conform legii s-a aflat în situația de incompatibilitate timp de jumătate de an, din cauza funcției de vicepreședinte al CJ Argeș. în toamna anului 2012 baronul Costică Nicolescu a tras sforile pentru protejata sa iar aceasta a fost aleasă deputat. Afacerile cu publicitate ale deputatei erau de notorietate la Argeș și în contextul în care procurorii DNA au început să verifice contractele de la Consiliul Județean deputata Bucura Oprescu și-a vândut firma de publicitate celei mai bune prietene ale sale, o anume Camelia Bădulescu. Camelia Bădulescu a fost la rândul ei o apropiată a baronului Costică Nicolescu și este directorul unui ziar local. Aceeași Camelia Bădulescu face acum afaceri cu bani publici, așa cum pe vremuri obișnuia deputata Bucura Oprescu. Așadar, două fete de ispravă care joacă pe degete organizația PSD Argeș. Într-un episod următor o să vorbim despre afacerile grupării lui Tudor Pendiuc, celălalt baron de la Pitești.

Dosar de Politician: Baronii PSD lasă "nepoților" moștenirea partidelor