Dosar de politician: Consilierul lui Voiculescu, Ovidiu Raețchi, ajuns lider liberal (VIDEO)

Dosar de politician: Consilierul lui Voiculescu, Ovidiu Raețchi, ajuns lider liberal (VIDEO)
Foto: B1 TV

Silviu Mănăstire a vorbit în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” despre Ovidiu Raețchi, deputat al Partidului Național Liberal, care candidează la primăria sectorului 5 din București, în locul lui Marian Vanghelie.

Viața lui Raetchi din ultimii 18 ani a fost o continuă poveste de servilism politic. Conform biografiei sale oficiale, la vârsta fragedă de 23 de ani, Ovidiu Raetchi era deja consilier la Camera Deputațiilor la cabinetul vicepresședintelui Corneliu Ciontu.  Între anii 2007 si 2009, Raetchi intră în anturajul mogulului Dan Voiculescu, președintele Partidului Conservator. În 2009, Raetchi  face un pas important în carieră și devine consilierul mogulului Dan Voiculescu la Senatul României.

De aici, deputatul Raetchi începe să fie folosit de mogulul Voiculescu în diferite operațiuni politice speciale. În primul rand, Ovidiu Raetchi devine în anii 2007 și 2008 președintele si directorul a două fundații susținute și finantațe de Dan Voiculescu, este vorba de fundația Tineri în Acțiune și Fundația FACIAS – adică Fundația pentru Apărea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului. Cu ce se ocupau fundațiile conduse de Raetchi, care era și angajat al Senatului Romaniei, adică angajat la Stat, dar și mare ONG-ist, adică membru al societății civile?

Prima fundație este ONG-ul oficial al tinerilor din partidul conservator, chipurile niște tineri in acțiune, finantați evident de Voiculescu. A doua fundație este mai specială, FACIAS era folosită în anii 2008- 2012 ca un fel de ciomag politic a partidului conservator.

Fundatia FACIAS și Ovidiu Raetchi se ocupau de plângeri penale împotriva adversarilor politici ai lui Dan Voiculescu. Cum ar veni, societatea civilă reprezentată de Raetchi reclama chipurile abuzurile făcute de stat împotriva simplilor cetățeni, o chestie cu adevărat înduioșătoare sau mai degrabă ticaloasă. Numai ca Raețchi era tocmai angajatul statului, la Senatul României. În plus, Dan Voiculescu i-a rezolvat și funcția de director al ziarului Ghimpele, publicația oficială a partidului conservator, ziar ținut cu bani evident tot de Voiculescu. Dar ce muncea de fapt actualul deputat PNL Raețchi? Cu ce se ocupa el zi de zi?

Fundatia FACIAS se lauda ca a dat în judecată Guvernul Boc pentru ca a întârziat emiterea normelor de aplicare a legii Voiculescu, legea 1/2009, privind regimul juridic al imobilelor naționalizate. Tot fundația a inițiat campania cetățenească Тop Boc și a dat-o în judecată pe Roberta Anastase pentru votul la Legea pensiilor din Camera Deputaților.

Asadar, ONG-urile sprijinite de Voiculescu erau folosite în bătălia politică și aveau rolul de a-i înjura adversarii politici. Ovidiu Raețchi și-a facut bine treaba ca membru in partidul conservator, consilier al lui Voiculescu dar și ONG-ist vopsit în moralist al societății civile. Drept urmare, în anul 2012 tânărul Raetchi primește și recompensa pentru munca lui politica în folosul lui Dan Voiculescu: este ales deputat al Partidului Conservator, pe listele USL evident.

Însa Raețchi nu este băiat prost, a stat suficient timp în apropierea dinozaurilor politici din Parlament ca să înțeleagă ce importantă este trădarea în politică. În septembrie 2014, Raețchi trece la Partidul National Liberal și, după ce Iohannis ajunge președintele României, devine mare lider al PNL la București. Ironia sorții este că deputatul Raetchi este coleg de partid exact cu oamenii pe care îi injura când lucra pentru Voiculescu, Boc sau Roberta Anastase.

Acum, după o viață politică demnă de un speculant, tânărul Raetchi, specialist în știinte politice de altfel, vrea să ajungă primar în București, la sectorul 5. Ma intreb ce parere vor avea cetățenii din Ferentari despre alunecosul Raețchi. Mai ales că, spre deosebire de Vanghelie, Raețchi este sărac lipit pământului: nu are nici măcar o casă, nu are mașina, nici terenuri și niciun ban în conturi.

Dosar de politician: Consilierul lui Vioiculescu, Ovidiu Raețchi, ajuns lider liberal

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - Iran: Două femei au fost arestate după ce un bărbat le-a turnat iaurt pe păr pentru că aveau capetele descoperite (VIDEO)
23:40 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Eliberarea de contractele sufletului. Tehnici și practici spirituale (VIDEO)
23:06 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt contractele sufletului și cum ne limitează (VIDEO)
22:33 - Pavel Popescu (PNL): AUR face constant un joc de destabilizare a României. E nevoie de o comisie de anchetă parlamentară serioasă pe tot ce înseamnă ingerința Rusiei în politica, economia și media românești (VIDEO)
21:53 - Scandalul vaccinurilor anti-COVID | Mihăilă, replică la acuzațiile lui Rafila: Noi nu puteam negocia numărul de doze. Alternativa era să las populația fără vaccin / Atunci nu aveam de unde ști cum va evolua pandemia (VIDEO)
21:02 - Cătălin Bordea, de la ”America Express” direct la psiholog: „Înainte eram moldovean până la capăt, dar acolo am pățit o chestie foarte… și încă mi se întâmplă”
20:47 - Bani, înscrisuri şi materiale importante pentru anchetă, găsite la percheziţiile din dosarul privind fraudarea fondurilor pentru ucraineni. Prejudiciul e de 2 milioane de euro
20:17 - Spitalele județene din Buzău şi Ploieşti fac între ele schimb de pacienţi pentru că nu au medici să-i trateze
19:49 - Victor Vrînceanu, primele declarații după despărțirea de Andreea Antonescu: „Nu am putut suporta”
19:21 - Ilona Brezoianu, probleme după ce și-a cumpărat noul apartament: „Am investit atâția bani și ajung să mă spăl ca pe vremuri…”