Dosar de Politician: Mihail Genoiu, candidatul PSD pentru Primăria Craiova, un traseist politic în anturajul securiștilor și milițienilor care controlează orașul (VIDEO)

Dosar de Politician: Mihail Genoiu, candidatul PSD pentru Primăria Craiova, un traseist politic în anturajul securiștilor și milițienilor care controlează orașul (VIDEO)

Într-o linişte totală, duminică vor avea loc alegeri pentru Primăria oraşului Craiova. Postul este vacant din iarnă, după ce Olguţa Vasilescu a fost numită ministrul Muncii. PSD-iştii din Oltenia au devenit foarte influenţi după ce au câştigat primăria Craiovei în anul 2012. Atunci Olguţa Vasilescu l-a învins pe controversatul Antonie Solomon, aflat acum în puşcărie pentru corupţie.

Noua "vedetă", cu ghilimelele de rigoare a PSD Craiova este un anume Mihail Genoiu. Acesta candidează pentru funcţia de primar, după ce de la începutul anului a preluat atribuţiile Olguţei Vasilescu. Cine este necunoscutul Mihail Genoiu, a cărui poreclă in mediul politic craiovean este "măcelarul" sau "mezelarul", din cauza fostelor sale afaceri cu produse din carne?

Ironia sorţii face ca Mihail Genoiu să facă parte tocmai din acelaşi grup de interese al penalului Antonie Solomon. Genoiu ocupa acum şase ani funcţia de preşedintele al UNPR Dolj şi stătea cot la cot alături de interesul naţional reprezentat de generalul Gabriel Oprea. Chiar şi Antonie Solomon a încercat să scape de puşcărie şi s-a înscris în partidul generalului-izmană Oprea.

Actualul PSD-ist Genoiu susţinea regimul lui Traian Băsescu, cânta la şedinţele de partid ale UNPR şi mai important-se afla în gaşca foştilor miliţieni şi securişti care controlau fostul UNPR. În anul 2013 Mihail Genoiu era deja consilier local UNPR şi trecuse de partea PSD şi a guvernării Ponta. În acel an, afacerea sa cu mezeluri a fost vândută pe bucăţi după ce firma Olas Prod pe care o controla a intrat în insolvenţă. Să sperăm că Genoiu are mai mult noroc cu banii din bugetul oraşului Craiova.

Vă spuneam mai devreme că fostul mezelar Genoiu stătea la masa cu miliţienii şi securiştii care conduceau UNPR-ul la Dolj. Din echipa extinsă a şmecherilor de la UNPR făceau parte penalii: Gigi Neţoiu (fost ofiţer de Securitate şi om de afaceri), Antonie Solomon dar şi foştii miliţieni cu grade mari precum Gheorghe Bică, fostul şef al poliţiei Dolj sau generalul George Velicu, fostul şef al Jandarmeriei.

Generalul Velicu a fost luat prizonier, în 1999 la Costești, de către minerii lui Miron Cozma, despre care s-a spus că au fost instruiți în prealabil pentru a face față jandarmilor conduși de Velicu. La acea dată Gabriel Oprea era un prieten apropiat al lui Cozma. La Craiova există aşadar un ghem de interese politico-economice ce au legătură cu fosta Securitate.

Ce caută însă un vânzător de mezeluri, acest Mihail Genoiu care se visează primarul Craiovei, alături de securiştii de la UNPR? Probabil că le asigura mâncarea la mesele de protocol atunci când la Craiova venea in vizită de lucru generalul Gabi Oprea. Marea problema este însă alta: deşi Mihail Genoiu susţine că s-a certat cu foştii colegi din UNPR, legăturile sale cu gruparea securiştilor de la Craiova sunt evidente.

Mihail Genoiu este controlat sub aspect informativ de către fostul colonel Bică. Acesta a fost ani de zile șeful brigăzii de Crimă Organizată Dolj dar și șef al Poliției județene. Atât timp cât Bică a condus „crima organizată", interlopii locali și-au făcut de cap: s-au tăiat cu săbiile, au ieșit pe străzi și s-au împușcat, pe scurt, au terorizat Craiova. Gelu Vişan, colegul de partid a lui Bică, a spus despre acesta că era chiar coordonatorul din umbră al lumii interlope craiovene.

Vă mai aduceţi aminte cu siguranţă imaginile luptelor de stradă din Craiova între clanurile interlope. Colonelul Bică a reușit să reziste în funcție până la asasinarea interlopului Mihai Pîrvu zis Caiac. Acest Caiac era mâna dreaptă a afaceristului Doru Petrescu zis Doru Măgaru. Despre acest Doru Măgaru presa locală din Craiova spune că este de ani de zile un fel de naș al lumii interlope din Bănie. Nu întâmplător, Măgaru și colonelul Bică au o relație de prietenie de mult timp. Este evident că miliţianul Bică deţine informaţii despre trecutul lui Mihail Genoiu.

Dacă acest Genoiu ajunge primar la Craiova se vor întoarce vremurile din mandatul lui Antonie Solomon. Despre legăturile lui Solomon cu lumea interlopă şi cu miliţienii ştie toată Craiova, chiar nu reprezintă vreun mare secret. Exact aceleaşi personaje care îi trăgeau sforile lui Solomon, îl bagă acum la înaintare în alegerile pentru primăria Craiovei pe acest Mihail Genoiu.

Şi uite aşa, craiovenii sunt blestemaţi să trăiască sub zodia lui Mititelu de la Universitatea Craiova, a lui Gigi Neţoiu şi a colonelului Bică, a clanurilor interlope care cică nu mai există dar ele sunt cele care fac legea in politică şi administraţie.

Dosar de Politician: Mihail Genoiu, candidatul PSD pentru Primăria Craiova, un traseist politic în anturajul securiștilor și milițienilor care controlează orașul