Dosar de politician: Vanghelie seamănă cu Negru Vodă. Nu va apuca să facă niciun partid nou, pentru că îl așteaptă un megadosar penal (VIDEO)

Dosar de politician: Vanghelie seamănă cu Negru Vodă. Nu va apuca să facă niciun partid nou, pentru că îl așteaptă un megadosar penal (VIDEO)
Foto: B1 TV

Marean Vanghelie începe să semene în politică cu Negru Vodă – descălecătorul, cel care a întemeiat Țara Românescă.

Vanghelie este descălecătorul PSD deoarece vrea, alături de Mircea Geoană, să întemeieze Noul Proiect Social Democrat – un nou partid al oamenilor muncii, al celor oropsiți și lipsoți de posibilități.

Și cine putea să facă mai bine acest partid decât doi oameni extrem de bogați cum sunt Vanghelie și Geoană, alături de alți mulți PSD-iști îmbogățiți din afaceri cu statul. Să ne înțelegem: toți liderii PSD sunt extrem de bogați, în contextul în care datele oficiale de la Statistică arată că 4,5 milioane de români sunt în pragul sărăciei.

Vestea proastă pentru Vanghelie este că nu va apuca să facă niciun partid socialist din simplul motiv că îl așteaptă un megadosar penal.

Procurorii au descoperit un sistem complex de fraudare a bugetului Primăriei Sectorului 5 din Capitală, condusă de Vanghelie. Banii primăriei erau direcționați către o firmă de casă numit IMOBLUX Construct, apoi, din această firmă, banii erau șifonați înafara țării în companii offshore.

IMOBLUX a câștigat aproape toate contractele de reabilitate a blocurilor din Sectorul 5 între 2009 și 2014. Discutăm despre zeci de milioane de euro, conform documentelor oficiale publicate de portalul spend.ro, care monitorizează achizițiile publice.

Află mai multe despre acest dosar din materialul video de mai jos.

Dosar de politician: Vanghelie seamănă tot mai mult cu Negru Vodă

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari