Dragnea, ținta batjocurii lui Ponta: Operaţiunea asta cu OUG 13/14 zici că au scris-o ăialalţi. / Eu am fost în SUA în vizită oficială cu gardă militară şi marină, nu am fost pentru poze / E cam de râsul lumii

Dragnea, ținta batjocurii lui Ponta: Operaţiunea asta cu OUG 13/14 zici că au scris-o ăialalţi. / Eu am fost în SUA în vizită oficială cu gardă militară şi marină, nu am fost pentru poze / E cam de râsul lumii
Foto: igj.ro

Victor Ponta a lansat un atac fără precedent la adresa lui Liviu Dragnea. Fostul premier l-a pus la zid pe șeful PSD pentru că nu a fost în stare să-și asume ordonanța 13, pentru atitudinea pe care a avut-o față de Grindeanu și Iordache, dar și pentru deplasarea în Statele Unite.

Invitat la RTV, Ponta a tratat în termeni ironici modul în care OUG 13 a fost adoptată de către Guvernul condus din umbră de Dragnea: ”Operaţiunea asta declanşată în ianuarie cu ordonanţele 13 şi 14, cum să vă spun, zici că au scris-o ăialalţi. Mă uitam şi mă frecam la ochi, nu înţelegeam ce se întâmplă“.

Totodată, acesta l-a criticat pe șeful social-democraților și pentru lipsa de asumare: „În primul rând, lipsa de asumare. Adică nu poţi să dai pe Iordache, nu crede nimeni, nu cred nici eu. Trebuia să fie domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu să spună, ziua în amiaza mare, domne, de aia ne-au votat mulţi oameni“.

Mai mult, Victor Ponta a criticat până și vizita lui Dragnea în Statele Unite, de care, de altfel, președintele PSD a fost foarte mândru: ”La ce le-a folosit vizita în SUA? Americanii au alte preocupări, România este ultima dintre ele. Eu, când am fost, am fost în vizită oficială cu gardă militară şi marină, nu am fost pentru poze“.

Victor Ponta a avut un mesaj și pentru Sorin Grindeanu. Fostul premier i-a cerut actualului prim-ministru să iasă de sub tutela lui Liviu Dragnea. Ponta a arătat că Guvernul Grindeanu este condus de trei piloţi – Iohannis, Dragnea şi Grindeanu, şi nu are altă şansă decât să se prăbuşească:

”Un avion care are doi piloţi are mari şanse să aibă probleme la aterizare. Are o primă problemă cu avionul cu doi piloţi, cu Iohannis care vrea să fie preşedinte-jucător. A doua problemă este coabitarea cu partidul. Coabitare în trei, un avion cu trei piloţi, are toate şansele să se prăbuşească rapid”.

Victor Ponta a mai opinat că singura șansă a lui Sorin Grindeanu este ”să preia manșa”, să remanieze miniștrii slabi și să pună în loc unii în care are încredere.

De altfel, Ponta a făcut un gest de sfidare și marți, când s-a abținut de la votul pe ordonanțele 13 și 14, contrar ordinului dat de Dragnea în partid: ”Ce e aia? Adopţi una, pe alta o aprobi, pe bune. Adică e cam de râsul lumii. Uneori, eu sunt mai indisciplinat, dar îmi trece”.

Și se pare că Ponta nu a făcut doar niște declarații, ci chiar a trecut la fapte. Potrivit unor surse citate de Adevărul, acesta ”a sunat adunarea în PSD“ şi aşteaptă ca Liviu Dragnea să fie condamnat şi în al doilea dosar.

Iar Ponta nici nu ascunde adevăratele gânduri pe care le are. Tot la RTV, el a spus că ”nu poate fi bănuit de mare dragoste pentru domnul Dragnea. Liviu Dragnea presta foarte bine la tablă programul de guvernare. Am înţeles că vrei să opreşti nişte abuzuri, dar nu mi-ai spus asta”.