Andronescu: „Alegerile anticipate nu sunt pentru oameni, să fie foarte limpede!” (VIDEO)

Andronescu: „Alegerile anticipate nu sunt pentru oameni, să fie foarte limpede!” (VIDEO)

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a declarat, pentru B1 TV, că partidul din care face parte nu se opune organizării alegerilor anticipate, ci vrea doar să fie respectată Constituția, or aceasta prevede că astfel de alegeri se desfășoară în baza unei legi, nu a unei Ordonanțe de Urgență, cum au vrut liberalii.

Andronescu a mai precizat că nu există în România o criză politică, astfel încât să se justifice acest tip de scrutin.

Totodată, ea a acuzat PNL că vrea anticipate doar pentru că vede că stă bine în sondaje.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Constituția prevede mandate de patru ani. Doar în situații de crize politice (sunt necesare anticipatele). PNL a dărâmat un guvern și s-a angajat să guverneze, nu să facă anticipate. Alegerile anticipate nu sunt pentru oameni, să fie foarte limpede! Vă uitați în sondaje și ziceți „păi acum să facem, că acum ne putem angaja pentru următorii ani!”.

Nu invocăm Constituția numai când ne convine, o invocăm când ne spune clar ce avem de făcut.

PSD nu se opune anticipatelor, dar se opune nerespectării Constituției. Dacă Constituția spune că se organizează alegeri pe baza unei legi care e dezbătută în Parlament, nu pe baza unei Ordonanțe… De asta am votat împotriva OUG în Senat. Dacă era inițiativă legislativă era altceva”, a declarat Ecaterina Andronescu, pentru B1 TV.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat miercuri, la finalul ședinței CEx, că parlamentarii PSD nu vor fi prezenți luni, în plenul Parlamentului, la ședința în care e programat votul de învestitură a Guvernului Orban II. Astfel, există șanse ca în ședința plenului din 24 februarie să nu se întrunească cvorumul pentru ca votul pe învestitură să fie dat. Consecința ar fi tergiversarea calendarului pentru declanșarea alegerilor anticipate. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe