”Eu nici nu vreau să învăț limba demagogiei”. Replica lui Dacian Cioloș pentru Liviu Dragnea: ”Pentru mine patriotismul și țara sunt lucruri mult prea profunde pentru a veni cu ele să le expun în piața publică pentru a câștiga niște voturi”

”Eu nici nu vreau să învăț limba demagogiei”. Replica lui Dacian Cioloș pentru Liviu Dragnea: ”Pentru mine patriotismul și țara sunt lucruri mult prea profunde pentru a veni cu ele să le expun în piața publică pentru a câștiga niște voturi”
Foto: B1 TV

Președintele PSD Liviu Dragnea l-a acuzat luni, în Parlament pe Dacian Cioloș că "nu a vorbit în limba română" in discursul din plen, ci "a folosit limba tehnocraților, care sună strain, și care e ruptă de realitate". (Detalii AICI)

Replica premierului pentru Liviu Dragnea nu a întârziat să apară, șeful Guvernului afirmând că nu vrea să învețe ”limba demagogiei”, informează HotNews.

”Domnul Dragnea spune că nu vorbesc limba română. Eu nici nu vreau să învăț limba demagogiei.

Mi-ați cerut cifre, v-am adus cifre. Mi-ați spus că nu s-a văzut creșterea economică în buzunarele oamenilor. Poate problema este că nu s-a vazut nici în buzunarele clientelei politice și asta a deranjat mai mult.

Cred că în trecut s-a vorbit mult și s-a făcut prea puțin.

S-au folosit aici cuvinte mari, inclusiv legate de patriotism, apropo de acest Guvern tehnocrat, care e vândut străinătății, care lucrează împotriva României, care nu dă socoteală în fața Parlamentului. Sunt prezent în fața Parlamentului să dau socoteală, la câteva zile după ce mi s-a solicitat aceasta. (…)

Niciodată nu am refuzat o solicitare de a veni în fața dumneavoastră să vă spun ceea ce am făcut. (…) Pentru mine patriotismul nu înseamnă discursuri sforăitoare și nu înseamnă în primul rând declarații.

Pentru mine, om care sunt crescut la țară, patriotismul înseamnă în primul rând bun simț, înseamnă a nu minți, înseamnă a-ți tine cuvântul și înseamnă să îți asumi ceea ce știi să faci și nu mai mult.

Nu să faci promisiuni, ci să fii lăsat să fii judecat după fapte. Pentru mine asta înseamnă patriotismul și nu am nevoie de lecții legat de patriotism. Nici eu nu dau lecții altora legat de acest lucru.

Pentru mine patriotismul și țara sunt lucruri mult prea profunde pentru a veni cu ele să le expun în piața publică pentru a câștiga niște voturi. Nu asta mă interesează.

Mă interesează să pot să privesc în ochi, cu fruntea sus, orice român pentru perioada pe care mi-am asumat-o la guvernare, împreuna cu ceilalți”, a spus Dacian Cioloș.

Premierul Dacian Cioloș a prezentat în fața plenului reunit al Parlamentului situația economică a României, cu aproximativ trei luni înainte de terminarea mandatului său.

Cioloș a dat asigurări că România a înregistrat în acest an o creștere economică sustenabilă, dar, pentru a rămâne astfel, este nevoie de stimularea investițiilor și pe viitor, de crearea de și mai multe locuri de muncă, de reducerea birocrației și de investiții în infrastructură. Acesta a precizat că nu intenționează să crească vreo taxă sau vreun impozit. (Detalii AICI)