Eugen Tomac (PMP): Vlad Voiculescu, o catastrofă. Nu se poate să rămână sănătatea pe mâinile unui om care nu e capabil s-o gestioneze (VIDEO)

Eugen Tomac (PMP): Vlad Voiculescu, o catastrofă. Nu se poate să rămână sănătatea pe mâinile unui om care nu e capabil s-o gestioneze (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cea mai mare problemă a noastră la ora actuală este că nu sunt efectuate suficiente teste pentru depistarea cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2, a declarat eurodeputatul PMP Eugen Tomac, miercuri seară, pe B1 TV, spunând despre actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, că este „o catastrofă” și că nu este capabil să gestioneze sănătatea publică.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac (PMP), la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire

„Prima problemă este că statul, din nefericire, prin decidenții lui, pare că a scăpat lucrurile de sub control. Când lași spațiul public liber și vin tot felul de personaje, precum cele care se erijează în portavocile nemulțumiților, este evident că ai o problemă uriașă ca societate. De asta premierul a ieșit abia azi. Eu mă așteptam ca cel puțin actualul guvern să fie un pic mai creativ și mai energic în a comunica în timp real cu cetățenii acestei țări, care sunt obosiți, dezamăgiți, dezorientați cei mai mulți, pentru că nu avem o perspectivă, că nu știm când vom scăpa. Dumneavoastră știți că la această oră suntem țara numărul 8 la capitolul decese pe plan global?”, a declarat Eugen Tomac.

Întrebat la ce se face raportarea în clasamentul pe care îl invocă, eurodeputatul PMP a răspuns: „Raportat la numărul de morți. După Brazilia, după Statele Unite, după Ungaria, venim și noi pe această listă. E o realitate. E informație publică”.

„Mai avem o problemă. Uitați-vă, vă dau un exemplu, două țări medii din Uniunea Europeană. Portugalia, care are o populație de 10 milioane de cetățeni, a făcut până în prezent 10 milioane de teste. Cea mai mare problemă a noastră la ora actuală este că nu facem teste suficiente. Pentru că și oamenii care nu au simptome, dar sunt bolnavi și nu știu, pot proteja și pot opri răspândirea virusului. Austria, o țară cu 9 milioane de cetățeni, a făcut într-un an de zile (…) 23 de milioane de teste”, a adăugat demnitarul european.

Întrebat dacă nu cumva problema cu testele constă în faptul că este posibil ca mulți oameni să se testeze acasă și să nu raporteze rezultatul la DSP, Eugen Tomac a explicat: „E o problemă a statului”.

Ce a declarat eurodeputatul despre Vlad Voiculescu

Eugen Tomacsusține că problema testării se rezolvă „foarte simplu”, context în care l-a criticat în termeni duri pe actualul ministru al Sănătății.

„Așa cum au rezolvat-o și cei din alte state. Eu vă spun că mă testez peste hotare în fiecare săptămână. Să nu credeți că mă primesc niște doctori, sunt studenți, sunt oameni care s-au specializat din mers, că e o situație de criză. (…) Nu poate să îmi iasă Voiculescu, să îmi tot zâmbească, că de aia și-a dorit să fie ministru al Sănătății, să gestioneze o situație de criză. Or, noi găsim vinovați – sigur că populiști, extremiști, dezaxați vor exista întotdeauna și vor încerca să capitalizeze politic, dar într-o situație de criză ai nevoie de bărbați de stat care știu ce au de făcut. Voiculescu ăsta este o catastrofă. Nu se poate să rămână sănătatea pe mâinile unui om care nu e capabil s-o gestioneze, îmi pare rău!”, a mai spus eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe