Cîțu susține afirmațiile lui Orban pe tema pensiilor și alocațiilor: Creșterea cheltuielilor, condiționată de încasările la buget. PSD nu a arătat sursa de finanțare

Cîțu susține afirmațiile lui Orban pe tema pensiilor și alocațiilor: Creșterea cheltuielilor, condiționată de încasările la buget. PSD nu a arătat sursa de finanțare

Ministrul Finanțelor a transmis că susține pe deplin afirmațiile premierului legate de pensii și alocații. Duminică dimineață, Ludovic Orban a declarat că majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, prevăzută în lege, nu este sigură și asta pentru că depinde de încasările bugetare. (Detalii AICI). Totodată, acesta a precizat că alocațiile pentru copii vor fi majorate din a doua jumătate a anului doar dacă vor exista resursele financiare. (Detalii AICI) Precizarea vine la câteva zile după ce Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care a amânat pentru 1 august dublarea alocațiilor.

După declarațiile premierului pentru HotNews, ministrul Florin Cîțu a subliniat că, într-adevăr, majorarea pensiilor și alocațiilor depind foarte mult de încasările la buget și de banii de care țara noastră dispune în acest moment.

Florin Cîțu a ținut apoi să precizeze că de vină pentru această situație este PSD, deoarece el a propus majorarea cu 40% a pensiilor și dublarea alocațiilor, fără a arăta care este sursa de finanțare.

Mesajul integral al ministrului Finanțelor:

„Premierul Romaniei a facut o declaratie pe care o sustin 100%.
Dinamica cresterilor cheltuielilor cu asistenta sociala este conditionata, ca in orice tara din lume, de evolutia economiei si a incasarilor la buget. Mai ales in situatia Romaniei unde 2/3 din chletuieli curente sunt salarii si asistenta sociala.
in plus, dublarea alocatiilor, 7.5 miliarde lei, NU a fost inclusa in buget si este nevoie de resurse suplimentare – venituri mai mari decat cele bugetate si/sau reduceri de cheltuieli.
Din primul moment am cautat analiza facuta de PSD pentru legea pensiilor. Am cautat sursa de finantare. Nu am gasit-o. Nu exista. Am facut la fel pentru amendamentul introdus in Parlament care dubleaza alocatiile. Nici acolo nu am gasit sursa de finantare. Iresponsabilitate maxima din partea socialistilor care in disperarea de a-si salva imaginea sunt gata sa arunce in aer Romania.
Guvernarea PNL este una RESPONSABILA.
Venim cu SOLUTII atat pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cat si pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile si populismele guvernarilor PSD din ultimii ani.
#RomaniiTrebuieSaStie”

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)