Florin Roman: Alocațiile sunt problema Parlamentului / Există persoane care fac mulți copii și alocațiile devin principala sursă de venit, iar uneori se duc pe alcool. Tichetele de alimente sau îmbrăcăminte, o idee foarte bună (VIDEO)

Florin Roman: Alocațiile sunt problema Parlamentului / Există persoane care fac mulți copii și alocațiile devin principala sursă de venit, iar uneori se duc pe alcool. Tichetele de alimente sau îmbrăcăminte, o idee foarte bună (VIDEO)
Foto: Florin Roman / Facebook

Deputatul PNL Florin Roman a explicat că majorarea alocațiilor este o chestiune ce ține de Parlament, nu de Guvern. La „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, luni seară, liberalul a vorbit și despre o criză a forței de muncă în anumite locuri din zona rurală, unde există oameni, în special din categoriile vulnerabile, care fac mulți copii și pentru care alocațiile devin principala sursă de venit. Uneori, spune el, banii se duc pe alcool sau tutun, deși aceștia „ar trebui să meargă strict spre copii”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Roman (PNL), pe B1 TV, despre alocații

„Vin din România reală și vă confirm că ceea ce spuneți dumneavoastră, aceste suspiciuni, există în special în zona rurală, unde săptămâna trecută discutam, de exemplu, cu un crescător de animale care îmi spunea că nu îi mai vine nimeni la muncă, deși pentru zona rurală oferea un salariu bunicel, cazare și produse, două mese pe zi, pentru că foarte mulți din zona rurală, în special din categoriile vulnerabile, apelează la acest procedeu de care vorbiți dumneavoastră, fac mulți copii și sigur că alocația devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educația copilului, ci se duce de foarte multe ori – sigur, nu trebuie să generalizăm, dar vedem, dacă mergem în zona acelor cârciumi din sate, care sunt binecunoscute de localnici, că mulți dintre cei care beneficiază de aceste avantaje, care ar trebui să meargă strict spre copii, ajung în zona consumului de alcool și tutun sau așa mai departe”, a declarat Florin Roman.

Oferirea de tichete pentru alimente, deplasare sau îmbrăcăminte pentru copii este o idee foarte bună, spune deputatul.

„Din acest punct de vedere, ceea ce a vrut Uniunea Europeană mi se pare o chestie foarte clară și bună. În momentul în care dai acele tichete de alimente, de călătorie, de îmbrăcăminte, atunci îți atingi scopul principal al acțiunii, în sensul că acele lucruri ajung la copii”, a adăugat liberalul.

Întrebat dacă există vreun interes la PNL pentru regândirea schemei de ajutor privind alocațiile copiilor, Florin Roman a afirmat: „Gândim. Lucrez împreună cu doamna Violeta Alexandru la un astfel de proiect. A existat la un moment dat o altă discuție, pentru tichetele pentru pensionari pe calea ferată ca să fie transformate în tichete pentru plata contravalorii energiei sau așa mai departe, și am avut ceva probleme o dată din punct de vedere al legalității și din punct de vedere al constituționalității. Ne-am uitat pe ele și încercăm să scoatem ceva care să devină aplicabil”.

„Acum, în ceea ce privește alocațiile. În ceea ce privește alocațiile, eu le-am oferit colegilor mei o soluție pentru plata alocațiilor, pentru că orice părinte știe că banii nu ajung niciodată pentru creșterea unui copil, pentru că nevoile sunt foarte, foarte mari. Îmi pare foarte rău, o spun și la dumnevoastră, am spus-o și în interior, nu este problema Guvernului, este problema Parlamentului, pentru că această creștere a alocațiilor, a pensiilor, a salariilor din sectorul public vine din zona parlamentară”, a mai afirmat Florin Roman.

Urmăriți B1TV.ro și pe