George Simion, AGRESAT în timp ce filma la Cimitirul Valea Uzului unde crucile eroilor români au fost profanate şi acoperite cu saci menajeri / Polițiștii au început o anchetă (VIDEO)

George Simion, AGRESAT în timp ce filma la Cimitirul Valea Uzului unde crucile eroilor români au fost profanate şi acoperite cu saci menajeri / Polițiștii au început o anchetă (VIDEO)
foto: Facebook

UPDATE: Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a transmis că agenții au deschis o anchetă în acest caz, audiază victimele și analizează imaginile apărute pe internet.

”Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute pe o rețea de socializare și efectuează cercetări în acest caz.În acest moment există o anchetă în desfăsurare, efectuată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Polițiștii audiază victimele și analizează imaginile video, pentru identificarea persoanelor bănuite în cauză”, a transmis IPJ Bacău, într-un comunicat.

Candidatul independent George Simion a fost agresat, vineri, când s-a dus la cimitirul Valea Uzului din Dărmăneşti, judeţul Bacău, unde un grup de maghiari a profanat mormintele eroilor români şi au pus saci negri de gunoi pentru cruci şi peste un monument.

Acesta a intrat în dialog cu un grup de etnici maghiari şi i-a întrebat de ce au recurs la un asemenea gest, moment în care a fost atacat din spate de o altă persoană care l-a lovit.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Anterior, Simion solicita sancționarea imediată a așa-zișilor ”activiști anonimi” maghiari care au învelit în saci de gunoi crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria Dărmănești în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.

„Este revoltător ce se întâmplă la granița dintre județele Bacău și Harghita, pe teritoriu românesc. Profanarea mormintelor eroilor români este o profanare a memoriei colective și a istoriei naționale! Cer pedepsirea de urgență a celor responsabili de acțiunile antiromânești, realizate la comandă pentru scoruri electorale”, a declarat George Simion.

Profanarea crucilor a avut loc în contextul în care vineri urma să fie inaugurat în cimitir memo-rialul dedicat soldaților români căzuți la datorie în timpul celor două războaie mondiale. (Detalii AICI)

Cimitirul din Valea Uzului a devenit cimitir militar după Războiul de Reîntregire a Neamului. În cimitir își duc somnul de veci 1143 militari de diverse naționalități: români, ruși, italieni, sârbi, unguri, austrieci și germani.

Urmăriți B1TV.ro și pe