Liderul unioniștilor, George Simion, și-a depus dosarul pentru candidatura la europarlamentare: Militez din facultate pentru Unirea cu Basarabia, pentru toate cauzele drepte românești

Liderul unioniștilor, George Simion, și-a depus dosarul pentru candidatura la europarlamentare: Militez din facultate pentru Unirea cu Basarabia, pentru toate cauzele drepte românești
sursă foto: argumentpress.ro

George Simion, liderul mișcării unioniste din dreapta și stânga Prutului, s-a înscris oficial în lupta pentru alegerile europarlamentare din mai, după ce Biroul Electoral Central a acceptat listele sale cu semnăturile susținătorilor. Un număr 116.400de oameni i-au încuviințat înscrierea în lupta electorală.

„Sunt lider unionist. Militez din primul an de facultate pentru Unirea Basarabiei cu țara, pentru toate cauzele drepte românești. Am considerat că nu găsim un echivalent în partide, așa că mi-am înaintat candidatura independentă. Nu am avut cu cine să dialogăm pe termen lung pe subiectul Unirii. Nimeni nu a fost interesat de zonele istorice în care trăiesc români. Nu sunt reprezentați nici românii din diaspora. Nu au o voce. Vot electronic nu există. Nu-i reprezintă nimeni”, a spus George Simion, la ieșirea de la BEC.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, potrivit infoprut.ro, candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion va aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova.

„Am strâns semnături în toate statele UE. Am fost la Roma, Castellon și Madrid. Le mulțumesc tuturor celor care au strâns semnături în Marea Britanie, Spania, Italia și în celelalte state ale UE. Mulțumesc diasporei europene”, a mai adăugat liderul unionist.

George Simion s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani, și este un activist civic care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi.

Urmăriți B1TV.ro și pe