Guvernul român a lansat Comisia de tăiat hârtii care așteaptă propuneri privind simplificarea interacțiunii cu administrația

Guvernul român a lansat Comisia de tăiat hârtii care așteaptă propuneri privind simplificarea interacțiunii cu administrația
Foto: Captură foto

Guvernul a lansat, miercuri, Comisia de tăiat hârtii. Aceasta poate fi accesată pe platforma maisimplu.gov.ro.

Consilierul de Stat pe afaceri europene al Guvernului României, Cristian Ghinea, scrie pe Facebook despre faptul că premierul a făcut anunț și că sunt așteptate propuneri, pe lângă cele trecute în revistă de Dacian Cioloș.

Primul ministru tocmai a anunțat platforma în deschiderea ședinței de guvern.

Și a dat câteva exemple de absurdități: mamele care trebuie să facă dosare separate pentru indemnizație, alocație și reinserție deși conțin aceleași informații. Șomerii care trebuie să aducă hârtii că nu au venituri deși instituțiile ar putea lua informațiile una de la cealaltă.

Și se eliberează peste 2 milioane caziere anual. Premierul a cerut să fie redus numărul cazurilor când se solicită și soluții pentru ca instituțiile să ia ele informațiile din bazele de date, fără drumuri și hârtii pentru cetățeni.

Mai aveți exemple?„, a scris Ghinea.

Consilierul a revenit cu un mesaj prin care solicita ca cei care au propuneri să nu fie descurajați defaptul că nu există altele postate.

Cei care intrați pe Platforma MaiSimplu.gov.ro și vedeți zero propuneri, nu vă descurajați.

Ele există, oamenii au sărit cu propuneri, dar acum le moderăm.

E un proces necesar, să nu apară troli și injurii. Suntem totuși Guvernul.

În două săptămâni vom trage o linie și face primul calup de propuneri, de la dumneavoastră.

Pe baza lor vom solicita instituțiilor implicate un follow up„, este îndemnul oficialului.

Urmăriți B1TV.ro și pe