Hilde Brandl (PNL): ’32 de ani de la revolta anti-comunistă de la Brașov, dar noi încă plătim pensii speciale torționarilor!’

Hilde Brandl (PNL): '32 de ani de la revolta anti-comunistă de la Brașov, dar noi încă plătim pensii speciale torționarilor!'

Liderul liberal Hilde Brandl se arată revoltată de faptul că, la 32 de ani de la revolta anti-comunistă de la Brașov, statul român continuă săplăteascăpensii speciale torționarilor.

“În urmă cu fix 32 de ani, începea la Brașov o revoltă anti-comunistă care a zguduit regimul dictatorial de la București și care anunța evenimentele de peste doi ani care au dus la căderea regimului comunist. Mii de muncitori au ieșit atunci în stradă pentru a protesta inițial pentru că în casele lor era frig, pentru că nu era apă caldă și pentru că în frigidere bătea vântul. Treptat, revolta socială s-a transformat într-o revoltă politică, îndreptată împotriva regimului comunist, o revoltă pentru libertate”, amintește liderul liberal Hilde Brandl.

Evenimentelede la Brașov au dus la o adevărată tragedie:mii de persoane au fost audiate, sute au fost bătute sau chiar schiungiute în beciurile securități. Unii dintre ei chiar au murit, ca urmare a bătăilor securiștilor.

„Din păcate, la 30 de ani de la Revoluție, statul român continuă să plătească pensii speciale celor care înainte de 1989 au lucrat în sistemul represiv, adică în serviciile de informații, în penitenciare sau care s-au ocupat cu represiunea ca ofițeri în cadrul Ministerului de Interne, iar acest lucru lucru trebuie schimbat cât mai repede. Guvernul de dreapta de la Varșovia a eliminat în acest an pensiile speciale pentru toți cei care s-au ocupat cu represiunea polonezilor înainte de 1989, în special a celor care au lucrat în serviciile de informații. M-aș bucura dacă și noi ne-am inspira de la polonezi”, scrie Brandl.

Urmăriți B1TV.ro și pe