Iată dovada că USL vrea să desființeze Curtea Constituțională, DNA și ANI: Documentul e semnat de Ponta, Chițoiu și Constantin

Ziarul Adevărul a publicat, joi, un document devastator pentru USL. Este vorba despre o înțelegere secretă a liderilor USL cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, prin care se stabilește, printre altele, desființarea tuturor instituțiilor de luptă împotriva corupției.

Conform sursei preciazate, documentul a fost semnat pe 13 iulie 2012 şi stabileşte lista obiectivelor comune. „Conducerea Uniunii Social Liberale (USL) este de acord cu lista obiectivelor propuse„, se arată în în prima pagină din acest „Acord„. Printre aceste obiective, desfiinţarea celor mai importante instituţii de luptă împotriva corupţiei. Documentul a fost confirmat pentru B1 TV de Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. (Detalii AICI)

Documentul este semnat și asumat de toți liderii USL: premierul și președintele PSD, Victor Ponta, președintele interimar al PNL, Daniel Chițoiu și președintele PC, Daniel Constantin. Potrivit acestuia, semnatarii se angajează “să desfiițeze Curtea Constituțională, ANI, DNA, CNSAS etc” și “încredințarea atribuțiilor acestora structurilor statului deja existente”. Culmea cinismului, acest punct din document se numește  “Restaurarea democrației”.

De asemenea, documentul mai prevede modificarea Constituției pentru a ușura suspendarea președintelui. Astfel, se cere suspendarea doar pe baza strângerii a un million de semnături de la cetățeni!

În document se mai cere “desființarea Grupului de Dialog Social”, dar și “administrarea stațiunilor turistice de către sindicate, iar stațiunile de tratament să fie administrate de către organizațiile de pensionari”.

Citește AICI documentele

Colonelul Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate a recunoscut autenticitatea documentului, susținând chiar că “în ceea ce privește DNA, de la mine a venit ideea”, scrie Hotnews. „Materialul este din ianuarie l-am discutat cu liderii USL până în luna aprilie, urmând să-l semneze ei atunci. Lista a rămas neschimbată, iar ei l-au semnat, iar o parte din obiective au fost îndeplinite”, a mai spus Dogaru, de data aceasta pentru Gândul.

După mai multe ore de tăcere, premierul Victor Ponta a recunoscut că a semnat documentul, dar neagă faptul că ar dori desființarea DNA. „Eu am semnat un acord de o pagină în care se spune foarte clar că, începând cu 18 iulie şi până la debutul campaniei electorale parlamentare, deci până în noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri. În rest, nimic altceva nu am discutat„, a spus Ponta, potrivit Mediafax. Ulterior acestei replici, Ponta a recunoscut că a semnat prima pagină din acest document. (Detalii AICI)

Ultima oră
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)
13:41 - 18 orașe și 238 de localități înregistrează rate de incidență de peste 3 la mia de locuitori