Încă o demisie din USR. Adrian Nemeth-Gherman: Nu mai suntem demult ”altfel”

Încă o demisie din USR. Adrian Nemeth-Gherman: Nu mai suntem demult ”altfel”
Foto: Adrian Nemeth-Gherman / Facebook

Adrian Nemeth Gherman a anunțat, vineri, că demisionează din Uniunea Salvați România și că renunță să mai candideze pentru Primăria Târgu Mureș, dezamăgit fiind de alianța USR-PLUS de la nivel local. El urmează altor colegi de-ai săi care și-au anunțat retragerea din USR, dezamăgiți de comportamentul anumitor membri.

Încă o demisie din USR – Adrian Nemeth Gherman

Adrian Nemeth Gherman a anunțat vineri, într-o postare pe Facebook, faptul că demisionează din Uniunea Salvați România, dezamăgit fiind de alianța USR-PLUS de la nivelul județului.

„Dragi prieteni

Anunț public că demisionez din USR și îmi retrag de asemenea candidatura pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș.

Motivul acestei decizii este dezamăgirea mea fata de alianța USR-PLUS la nivelul județului Mureș. Nu mai suntem de mult „altfel”.

Doresc să vă mulțumesc celor care m-ați susțint și va cer scuze dacă v-am dezamăgit.

In rest, sa-auzim de bine!”, scris Adrian Nemeth Gherman, într-o postare pe Facebook.

În timp ce unii utilizatori Facebook l-au lăudat că a ales să-și pună principiile pe primul plan, alții l-au acuzat că e laș și că a cedat prea ușor.

În ianuarie 2020, el câștigase competiția internă din USR pentru desemnarea candidatului la Primăria Târgu Mureș. El a învins-o atunci pe Lavinia Cosma, cu un scor de 49 la 47.

Pe site-ul său, el se prezintă ca fiind „jurist, freelancer, investitor pe piața de capital născut și crescut târgumureșean”.

Mai mulți membri USR au demisionat din partid în ultimele săptămâni

Recent, alpinistul Cornel Galescu a anunțat că se retrage din USR, filiala Caransebeș. „Am crezut într-o posibilă onestitate a filialei USR Caransebeș, dar amatorismul și devierea către interesele colaterale (de care au dat dovadă) m-au făcut să-mi revin. Rămân în zona educațională, alături de copii, fiindcă mintea lor este inocentă și nealterată”, a argumentat el, pe Facebook.

Profesorul Silviu Gurlui, conferențiar la Facultatea de Fizică Al. I. Cuza din Iași, a plecat și el din USR Iași. Acesta a fost ales de colegi pentru a candida la șefia Consiliului Județean Iași, dar până la urmă locul i-a revenit lui Marius Bodea, plecat de la PNL.

Și Raluca Amariei a demisionat din USR, în care a fost atât vicepreședinte la nivel național, cât și lider al filialei județene din Sibiu, acuzând că Uniunea a promovat „mesaje jignitoare la adresa majorității românilor”, care i-au adus, „pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează de ”dreapta””.

Adrian Chivoiu și Cristi Câmpean, vicepreședinți ai USR Alba, și-au anunțat și ei recent demisiile din partid, acuzând că filiala din Alba Iulia alături de unele persoane din cadrul Biroului Județean ”s-au evidențiat prin dictatură, abuzuri, cenzură și minciuni”.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)