Ioan Oltean: Sorin Oprescu poate fi un candidat redutabil la Cotroceni

Ioan Oltean: Sorin Oprescu poate fi un candidat redutabil la Cotroceni
Foto: impactingorj.com

Vicepreședintele PDL, Ioan Oltean, a afirmat că primarul Capitalei, Sorin Oprescu, poate fi un ”candidat redutabil” la Cotroceni pentru că are ”o imagine bună”, relatează Mediafax.

Întrebat dacă este de părere că liderul PNL, Crin Antonescu, va rămâne candidatul USL la alegerile prezidențiale, acesta a afirmat că PSD nu va accepta niciodată să nu aibă propriul candidat.

„Eu cred că nu va rămâne, pentru că o formaţiune politică de dimensiunea PSD nu va accepta niciodată să nu aibă propriul candidat. De altfel, crearea USD are în subsidiar şi un asemenea scop, de a identifica candidatul USD pentru alegerile prezidenţiale. Apariţia spontană şi neprevăzută a primarului general Sorin Oprescu poate să fie un element care să încurajeze o asemenea interpretare”, a spus Oltean.

El a fost întrebat dacă Sorin Oprescu ar avea şanse să câştige funcţia de preşedinte al României.

„Sorin Oprescu este un candidat care are, în momentul acesta, o imagine bună care poate să-l facă un candidat redutabil. Dacă el intră în turul doi cu reprezentantul dreptei, acesta (din urmă – n.r.) câştigă alegerile. E clar că dreapta trebuie să aibă un singur candidat şi în turul întâi ca să-şi asigure intrarea în turul al doilea. E greu!”, a spus Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL a spus că, în opinia sa, Partidul Mişcarea Populară, PNŢCD, Forţa Civică şi PDL vor avea „maturitatea necesară să susţină un singur candidat în alegerile prezidenţiale”.

„Aceasta este singura şansă ca acest candidat să intre în turul doi şi să câştige alegerile. Exclus, în opinia mea, a se avea în vedere altă variantă pentru a avea succesul pe care noi ni-l dorim şi de care va fi nevoie pentru un anumit echilibru al puterilor în ţara asta”, a conchis Oltean.

Urmăriți B1TV.ro și pe