Ion Cristoiu: Sistemul i-a supus, înfrânt și păcălit pe Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu. În ce privește Sistemul, cu ce gînd a venit la Cotroceni Klaus Iohannis?

Ion Cristoiu: Sistemul i-a supus, înfrânt și păcălit pe Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu. În ce privește Sistemul, cu ce gînd a venit la Cotroceni Klaus Iohannis?

Într-o perioadă ”de punere la îndoială a Statului de drept sub pretextul Luptei împotriva corupției”, Ion Cristoiu a scris pe blogul personal un articol despre relația dintre președinții României și Sistem.

Astfel, jurnalistul scrie despre Ion Iliescu faptul că a fost de la început un supus al Sistemului deoarece, pentru că voia să fie lăsat în pace la Cotroceni, i-a dat acestuia mână liberă facă să orice dorea. ”Și sistemul a făcut ce a dorit în țara asta”.

Emil Constantinescu, la rândul său, și-a început mandatul de președinte decis să se ia la trântă cu Sistemul, dar l-a sfârșit declarându-se înfrânt de el.

Traian Băsescu a venit la Cotroceni decis să încalece Sistemul, fapt pe care l-a făcut. El a pus în fruntea instituțiilor de forță oameni descoperiți de el și promovați spectaculos. Totuși, în timp, Sistemul i-a scăpat de sub control.

În decembrie 2004, după cum scrie Klaus Iohannis în cartea Primul pas, Traian Băsescu l-a avertizat încă o dată în legătură cu puterea crescută a serviciilor secrete, dar, după cum susține tot Iohannis, nu s-a simțit deloc avertizat.

În opinia lui Ion Cristoiu, la un moment dat, Băsescu și-a dat seama că a fost păcălit pentru că Sistemul zicea precum președintele, dar făcea tot cum voia el.

Legat de afirmația lui Iohannis conform căreia nu s-a simțit deloc avertizat de ce i-a transmis Băsescu, Ion Cristoiu încheie articolul adresând o serie de întrebări: ”Ce înseamnă asta? Că știa acest adevăr? Că era și este convins că Sistemul n-are nici o putere? Că nu-l interesează relația cu Sistemul? În ce privește Sistemul, cu ce gînd a venit la Cotroceni Klaus Iohannis?”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1