Ionuț Simionca (PMP): Aveam marți 18 proiecte necesare pentru România în Camera Deputaților. N-a mai fost votat niciunul, pentru că PSD a lipsit astfel încât Goga să nu-și piardă mandatul (VIDEO)

Ionuț Simionca (PMP): Aveam marți 18 proiecte necesare pentru România în Camera Deputaților. N-a mai fost votat niciunul, pentru că PSD a lipsit astfel încât Goga să nu-și piardă mandatul (VIDEO)
foto: Facebook

Deputatul PMP Ionuț Simionca a declarat marți seară, în direct pe B1TV, că 18 proiecte „importante pentru România” au fost sabotate de faptul că parlamentarii PSD au lăsat ședința din Camera Deputaților fără cvorum, astfel încât votul pentru încetarea mandatului lui Octavian Goga să fie invalidat.

„Cei din PSD, când s-a ajuns la vot, au scos cartelele de vot. În lipsă de cvorum s-a încheiat ședința și, cum spunea și colegul de la USR, aveam astăzi 18 proiecte importante pentru România. Aveam multe proiecte necesare, care trebuiau să fie implementate cât de repede, dar se pare că cei din PSD nu sunt interesați de proiectele pentru români, ci doar să-și salveze penalii, oamenii care pot să le dea un vot la această moțiune”, a povestit Ionuț Simionca, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Așadar, deputații trebuiau să voteze, marți, cu privire la încetarea mandatului lui Octavian Goga, social-democratul care a fost condamnat definitiv, în 2018, la închisoare cu suspendare. Totuși, dacă PSD ar fi încuviințat acest lucru, în locul unui deputat de-al său ar fi venit unul de la PMP – pentru că Goga fusese ales, în decembrie 2016, pe listele formațiunii conduse de Eugen Tomac – iar astfel actuala putere ar fi pierdut un vot la moțiunea de cenzură de joi.

„Am propus să schimbăm punctele de votare, vacantarea locului de deputat a domnului Goga să o punem de pe poziția a 16-a, pe prima poziție. Să nu facă PSD vreo șmecherie și să rămână acest domn în Parlament. Noi voiam să vacantăm locul, urmând să depună jurământul un alt parlamentar, de la PMP. Dacă se întâmpla acest lucru, Opoziția avea un vot în plus la moțiune.

Astăzi nu avem un vot în plus la moțiune din cauza jocului făcut de PSD. Se dă o bătălie foarte crâncenă pe această moțiune. Noi, Opoziția, încercăm să strângem fiecare vot și să avem forță să trecem această moțiune. Cei din PSD încearcă orice tertip, în orice fel să mai aibă un vot în plus, să mai cumpere un parlamentar, să mai convingă un parlamentar”, a adăugat Ionuț Simionca.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
16:07 - Lupta împotriva traficului de persoane, o prioritate pentru Guvern. Nicolae Ciucă: Vreau să mă asigur că avem o coordonare solidă de la nivelul Cabinetului
16:04 - Stadiul lucrărilor de reabilitare la Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor: Clădirea îşi va recăpăta farmecul de altădată, după ce a ajuns o ruină
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor