Kelemen Hunor: Dacă PDL insistă cu 8 judeţe mamut, nu va mai fi majoritate în Parlament

Kelemen Hunor: Dacă PDL insistă cu 8 judeţe mamut, nu va mai fi majoritate în Parlament
Foto: B1 TV

Liderii UDMR continuă să se opună variantei PDL de reorganizare teritorială a României. Preşedintele Uniunii, Kelemn Hunor, a declarat, marţi, că, dacă democrat-liberalii vor insista cu varianta transformării regiunilor de dezvoltare în opt „judeţe-mamut”, va exista „o problemă în Parlament şi nu va mai fi majoritate”. 

„Nu ştiu dacă PDL şi premierul Emil Boc doresc să-şi asume răspunderea. Fără o susţinere în coaliţie, nu va avea majoritate în Parlament. Fără o majoritate în Parlament, nu există Guvern. Lucrurile sunt foarte clare. Încă nu ştiu dacă va insista PDL pe acest proiect cu opt regiuni transformate în opt judeţe, dar, să fie clar, nu va exista o susţinere din partea noastră pe un astfel de proiect”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Mediafax

„Dacă va merge mai departe premierul, sau PDL, fără susţinerea noastră, înseamnă că vom avea o problemă în Parlament, nu va exista o majoritate. Dacă PDL vine să insiste cu asumarea răspunderii, nu va exista susţinerea noastră şi dacă nu există susţinere nici coaliţia nu funcţionează, dar nu vreau să intru în speculaţii”, a mai spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor, despre reorganizarea administrativ-teritorială

Embed: " />

„Noi am spus că pentru noi punctul de plecare este proiectul nostru de reorganizare cu 16 regiuni de dezvoltare şi că o reformă administrativă se poate construi pe 16 regiuni, nu pe opt. Nu avem cum să susţinem un astfel de demers, nici din punct de vedere politic, nici din punct de vedere tehnic. Noi considerăm că nu există argumente suficiente pentru a crea opt judeţe-mamut”, mai precizează Kelemen Hunor.

Liderii PDL şi cei ai UDMR s-au reunit, marţi, în şedinţa coaliţiei, unde nu reuşit, însă, să ajungă la un acord privind proiectul de reorganizare administrativă a ţării. 

Ioan Oltean a anunţat vineri într-o conferinţă de presă care vor fi noile reşedinţe de judeţ după reorganizarea administrative-teritorială a României. Formula pe care actualii guvernanţi o propun, susţine Oltean, este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorţie a fondurilor europene într-un ritm mai ridicat.

Potrivit liderului democrat-liberal, noile reşedinţe de judeţ vor fi Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor
19:59 - Cu cât a crescut datoria guvernamentală. Datele oficiale publicate de Ministerul Finanţelor
19:36 - Aproape 50.000 de cazuri de violență domestică în primele cinci luni ale acestui an. Femeile și copiii, principalele victime