Kelemen Hunor: Dacă PDL insistă cu 8 judeţe mamut, nu va mai fi majoritate în Parlament

Kelemen Hunor: Dacă PDL insistă cu 8 judeţe mamut, nu va mai fi majoritate în Parlament
Foto: B1 TV

Liderii UDMR continuă să se opună variantei PDL de reorganizare teritorială a României. Preşedintele Uniunii, Kelemn Hunor, a declarat, marţi, că, dacă democrat-liberalii vor insista cu varianta transformării regiunilor de dezvoltare în opt „judeţe-mamut”, va exista „o problemă în Parlament şi nu va mai fi majoritate”. 

„Nu ştiu dacă PDL şi premierul Emil Boc doresc să-şi asume răspunderea. Fără o susţinere în coaliţie, nu va avea majoritate în Parlament. Fără o majoritate în Parlament, nu există Guvern. Lucrurile sunt foarte clare. Încă nu ştiu dacă va insista PDL pe acest proiect cu opt regiuni transformate în opt judeţe, dar, să fie clar, nu va exista o susţinere din partea noastră pe un astfel de proiect”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Mediafax

„Dacă va merge mai departe premierul, sau PDL, fără susţinerea noastră, înseamnă că vom avea o problemă în Parlament, nu va exista o majoritate. Dacă PDL vine să insiste cu asumarea răspunderii, nu va exista susţinerea noastră şi dacă nu există susţinere nici coaliţia nu funcţionează, dar nu vreau să intru în speculaţii”, a mai spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor, despre reorganizarea administrativ-teritorială

Embed: " />

„Noi am spus că pentru noi punctul de plecare este proiectul nostru de reorganizare cu 16 regiuni de dezvoltare şi că o reformă administrativă se poate construi pe 16 regiuni, nu pe opt. Nu avem cum să susţinem un astfel de demers, nici din punct de vedere politic, nici din punct de vedere tehnic. Noi considerăm că nu există argumente suficiente pentru a crea opt judeţe-mamut”, mai precizează Kelemen Hunor.

Liderii PDL şi cei ai UDMR s-au reunit, marţi, în şedinţa coaliţiei, unde nu reuşit, însă, să ajungă la un acord privind proiectul de reorganizare administrativă a ţării. 

Ioan Oltean a anunţat vineri într-o conferinţă de presă care vor fi noile reşedinţe de judeţ după reorganizarea administrative-teritorială a României. Formula pe care actualii guvernanţi o propun, susţine Oltean, este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorţie a fondurilor europene într-un ritm mai ridicat.

Potrivit liderului democrat-liberal, noile reşedinţe de judeţ vor fi Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe