Kelemen Hunor: Nu am discutat de nicio remaniere. În cabinet, între noi, nu există niciun scandal

Kelemen Hunor: Nu am discutat de nicio remaniere. În cabinet, între noi, nu există niciun scandal
Foto: gov.ro

Vicepremierul Klemen Hunor spune că nu s-a discutat în Guvern despre nicio remaniere și că nu există un conflict între premierul Florin cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Kelemen Hunor spune că nu există un conflict între premier și ministrul Sănătății

Prezent, miercuri seară, în cadrul unei emisiunii televizate, Kelemen Hunor a susținut că nu există vreun scandal în interiorul coaliției guvernamentale.

„Nu e un scandal. Eu nu văd scandalul. Vin de la o întâlnire cu colegii de cabinet, eram împreună cu premierul și cu ministrul sănătății și cu alți colegi. Nu e niciun scandal. Poate e în presă. (…) În cabinet, între noi, nu există niciun scandal”, a spus vicepremierul, la Digi 24.

Kelemen Hunor: Nu e vorba de remaniere, nu s-a discutat acest lucru

Referindu-se la controversele apărute în spațiul public după ce Ministerul Sănătății a publicat date privind testarea și vaccinarea, Kelemen Hunor spune că este nevoie de transparență, dar că nu e normal ca șeful Guvernului să afle din presă despre apariția acestor date.

”Transparența este necesară. Asta nu se poate pune sub semnul întrebării. Am susținut, vom susține o transparență în ceea ce privește deciziile, pregătirea deciziilor, mai ales în pandemie. Dacă vrem să existe încredere în autorități din partea cetățenilor, atunci transparența atunci trebuie să fie, dacă se poate, maximă. Pe de o parte. Pe de altă parte, când tu, un ministru, ministrul Sănătății, de data aceasta, publici niște date, trebuie să vorbești cu premierul, că așa e corect. Nu e corectsă afle premierul din presăce ai comunicat și ce date ai pus pe site”, a mai spus șeful UDMR.

Totodată, Kelemen Hunor a dat asigurări că nu s-a discutat în guvern despre remanierea ministrului Vlad Voiculescu.

„Nu am discutat de nicio remaniere. Premierul aici a clarificat lucrurile (…) că nu a cerut demisia ministrului Voiculescu, deci nu e vorba de remaniere, nu s-a discutat acest lucru”, a mai spus Kelemen Hunor.