Kelemen Hunor: Reorganizarea administrativă de la o zi la alta, un salt într-o prăpastie de care habar n-ai

Kelemen Hunor: Reorganizarea administrativă de la o zi la alta, un salt într-o prăpastie de care habar n-ai

Președintele UDMR Kelemen Hunor a explicat, marți, la emisiunea Evenimentul Zilei situația creată în coaliția de guvernământ de proiectul reorganizării teritoriale județene. Discuția a avut loc pe fondul refuzului UDMR de a susține proiectul PDL privind organizarea României în opt județe.

Județele vizate de Partidul Democrat Liberal sunt de fapt cele opt Regiuni de Dezvoltare actuale, pe care PDL le-ar dori transformate în județe.

Președintele UDMR a explicat că stia de 10 zile de proiectul PDL de reorganizare teritorială, dar că prima discuție oficială a avut loc la ședința de marți a coaliției de guvernământ. Am avut senzația că nici reprezentanții PDL nu au fost foarte bine pregătiți pentru o discuție pe această temă, a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor: Nu se pune problema stricării coaliţiei

Embed: " />

Kelemen Hunor a declarat că un proiect de lege pe această temă, înaintat de UDMR  în 2009, către Senat nu vizează desființarea județelor ci doar crearea a 16 Regiuni de Dezvoltare. Nu intenționăm să preluăm atribuții de la județe și să le transferăm la regiunile de dezvoltare.

“Nu poți să faci o reorganizare administrativă de la o zi la alta. Nu poți sări într-o prăpastie de care habar n-ai. Nu există un studiu de impact nici în proiectul PDL, nici în cel înaintat de noi”, a declarat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a explicat că nu este vorba de o ceartă în coaliție, dar că proiectul PDL nu se bucură de susținerea formațiunii pe care o conduce.

Premierul Boc nu a menționat, în cadrul coaliției, că se pune problema unei asumări de răspundere a Guvernului în privința reorganizării administrativ teritoriale, a precizat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor: Avem şi noi un proiect de reorganizare

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Rusia: Atacuri în Daghestan. Şase poliţişti şi un preot au fost ucişi (VIDEO)
23:46 - Patru oameni au mai rămas în cursa pentru șefia USR. Cristian Seidler vrea un tandem – el, la conducerea partidului, Elena Lasconi – candidata USR la prezidențiale (VIDEO)
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor