Klaus Iohannis, marți, vorbind de unirea României cu Republica Moldova: „Atunci când ambele POPOARE vor hotărî, se va întâmpla” / Iohannis, vineri: „Am spus că suntem NAȚIUNI diferite, NU popoare diferite. Sunt sigur” (VIDEO)

Klaus Iohannis, marți, vorbind de unirea României cu Republica Moldova: Atunci când ambele POPOARE vor hotărî, se va întâmpla / Iohannis, vineri: Am spus că suntem NAȚIUNI diferite, NU popoare diferite. Sunt sigur (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent, referindu-se la posibilitatea unirii României cu Republica Moldova, că „atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla”.

Întrebat, vineri, la Bruxelles în legătură că faptul că a afirmat că românii și moldovenii sunt două popoare diferite, șeful statului a susținut că a spus că sunt două națiuni diferite, nu două popoare distincte.

”Am spus că suntem națiuni diferite, nu popoare diferite. Sunt sigur”, a spus Klaus Iohannis, vineri, la Bruxelles.

Prezent, marți, la dezbaterea „Președinte sau cetățean / om politic și societate civilă”, șeful statului a fost întrebat de ce în 2018, Anul Centenar, nu s-a făcut nimic pentru unirea României și Republicii Moldova.

„Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla”, a răspuns atunci Klaus Iohannis, potrivit cotidianul.md.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Rusia: Atacuri în Daghestan. Şase poliţişti şi un preot au fost ucişi (VIDEO)
23:46 - Patru oameni au mai rămas în cursa pentru șefia USR. Cristian Seidler vrea un tandem – el, la conducerea partidului, Elena Lasconi – candidata USR la prezidențiale (VIDEO)
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor