Klaus Iohannis: Un oraș plin de ambuteiaje e ca un om bolnav. Investițiile care trebuie făcute sunt multiple. Să nu ne imaginăm că e suficient să tragem o linie pe prima bandă (VIDEO)

Klaus Iohannis: Un oraș plin de ambuteiaje e ca un om bolnav. Investițiile care trebuie făcute sunt multiple. Să nu ne imaginăm că e suficient să tragem o linie pe prima bandă (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis participă joi, de Ziua Mondială a Bicicletei, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România. În cadrul evenimentului, șeful statului a vorbit despre investițiile necesare în transportul din orașe, așa încât traficul să nu mai fie sufocat de atâtea mașini.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis, despre investițiile în infrastructura de transport

„În București până acum, e adevărat, s-au făcut mult prea puține, dar auzim de la dl Primar General că știe ce trebuie rezolvat, are soluții și cu siguranță în perioada următoare lucrurile se vor îmbunătăți. Nu-și dorește nimeni să meargă în oraș și să fie prins într-un ambuteiaj, deci putem porni de la premisa simplă că oricine-i dorește să se circule fluent. Cum se ajunge acolo, sigur, e chestiune și de investiție, și de tehnică, și de planificare.

Dacă transportul public în comun funcționează bine, un număr important de oameni preferă să lase mașina acasă și folosesc transportul public. Dacă trotuarele sunt bine amenajate, mulți merg pe jos. Dacă pistele pentru biciclete sunt bine amenajate, mulți merg cu bicicleta.

Nu există o rețetă minune, toate aceste lucruri fac un întreg care se numește un oraș funcțional.

Un oraș plin de ambuteiaje e ca un om care e bolnav. Investițiile sunt multiple care trebuie făcute. Să nu ne imaginăm că e suficient să tragem o linie pe prima bandă”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)