Lăzăroiu: Scenariul cu Iohannis șef al PNL și candidat la prezidențiale se știa în cadrul partidului din vara lui 2013

Lăzăroiu: Scenariul cu Iohannis șef al PNL și candidat la prezidențiale se știa în cadrul partidului din vara lui 2013

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu a explicat, luni seară, în cadrul emisiunii ”Sub Semnul Întrebării”, difuzată de B1 TV, că se știa despre varianta cu Klaus Iohannis la șefia PNL și candidat la prezidențiale încă din vara lui 2013.

”Eu am aflat în august 2013, știam că la vârful PNL era luată în calcul posibilitatea ca domnul Antonescu să se retragă, inclusiv din candidatura pentru prezidențiale, și să-l lase pe Klaus Iohannis. Știam din interiorul PNL-ului, nu din alte surse. Că la vârf se lua în calcul acest scenariu. Din momentul în care s-a rupt USL-ul, mi se pare că toți acești pași au fost programați de Crin Antonescu, Klaus Iohannis și probabil un cerc restrâns din conducerea PNL”, a declarat membrul Fundației Mișcarea Populară.

Întrebat despre prăbușirea în sondaje a lui Crin Antonescu, Lăzăroiu crede că acest trend descendent a pornit din momentul în care acesta a preluat interimatul la Cotroceni, în 2012.

”S-a prăbușit în sondaje, nu s-a prăbușit anul trecut, ci după interimatul din 2012, atunci, în cele două luni cât a stat la Cotroceni. Ce nu am știut mulți e faptul că domnul Antonescu nu e așa de poet cum îl credeam noi. Este și a fost un tip foarte calculat și și-a luat tot timpul, a avut scenarii alternative. Și-a făcut calculul că nu mai are nicio șansă să câștige, și-a salvat partidul scoțându-l din USL, retrăgându-se din funcție și propunând un alt candidat”, a continuat acesta.

Lăzăroiu: Scenariul cu Iohannis la prezidențiale era luat în calcul din 2013

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Rusia: Atacuri în Daghestan. Şase poliţişti şi un preot au fost ucişi (VIDEO)
23:46 - Patru oameni au mai rămas în cursa pentru șefia USR. Cristian Seidler vrea un tandem – el, la conducerea partidului, Elena Lasconi – candidata USR la prezidențiale (VIDEO)
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor