Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a ezitat să vină în Parlament cu remanierea Guvernului. Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea

Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a ezitat să vină în Parlament cu remanierea Guvernului. Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că premierul Viorica Dăncilă nu a fost de acord cu varianta restructurării guvernului pentru că nu era sigură pe majoritatea din Parlament.

”În coaliție, la noi în partid, am susținut, aproape toți, că cea mai eficientă procedură este remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului, și erau mai multe variante. Ceea ce ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să respingă miniștri pentru că n-au ținută.

În coaliție, la noi în partid, am susținut, aproape toți, că cea mai eficientă procedură este remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului, și erau mai multe variante. Ceea ce ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să respingă miniștri pentru că n-au ținută.

Doamna prim-ministru a ezitat să vină în Parlament cu această procedură. Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea. Noi i-am prezentat, documentat, cum stăm cu majoritatea, adică nu sunt probleme. Și ar fi fost, pentru Guvern, în primul rând, un mesaj de forță foarte serios. Adică nu stăm la discuție cu Iohannis”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, potrivit G4 Media.

În acest context, social-democratul a insistat că PSD are majoritate în Parlament.

”Dar eu nu o să îmi permit niciodată să forțez un prim-ministru. E o decizie pe care trebuie să o ia. Dacă un prim-ministru nu e foarte sigur pe o decizie, nu trebuie forțat. Dar s-a văzut ieri care e situația, în Camera Deputaților. Noi la Senat, PSD și ALDE, avem în plus 13. Deci pe plenul reunit, avem 20-30 de voturi în plus”, a mai spus Liviu Dragnea.