Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a ezitat să vină în Parlament cu remanierea Guvernului. Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea

Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a ezitat să vină în Parlament cu remanierea Guvernului. Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că premierul Viorica Dăncilă nu a fost de acord cu varianta restructurării guvernului pentru că nu era sigură pe majoritatea din Parlament.

”În coaliție, la noi în partid, am susținut, aproape toți, că cea mai eficientă procedură este remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului, și erau mai multe variante. Ceea ce ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să respingă miniștri pentru că n-au ținută.

În coaliție, la noi în partid, am susținut, aproape toți, că cea mai eficientă procedură este remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului, și erau mai multe variante. Ceea ce ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să respingă miniștri pentru că n-au ținută.

Doamna prim-ministru a ezitat să vină în Parlament cu această procedură. Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea. Noi i-am prezentat, documentat, cum stăm cu majoritatea, adică nu sunt probleme. Și ar fi fost, pentru Guvern, în primul rând, un mesaj de forță foarte serios. Adică nu stăm la discuție cu Iohannis”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, potrivit G4 Media.

În acest context, social-democratul a insistat că PSD are majoritate în Parlament.

”Dar eu nu o să îmi permit niciodată să forțez un prim-ministru. E o decizie pe care trebuie să o ia. Dacă un prim-ministru nu e foarte sigur pe o decizie, nu trebuie forțat. Dar s-a văzut ieri care e situația, în Camera Deputaților. Noi la Senat, PSD și ALDE, avem în plus 13. Deci pe plenul reunit, avem 20-30 de voturi în plus”, a mai spus Liviu Dragnea.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)