Logică de PSD-ist. Deputatul ”Mitralieră” nu e de acord cu unele modificări la Codurile penale pe care chiar el le-a propus

Logică de PSD-ist. Deputatul ”Mitralieră” nu e de acord cu unele modificări la Codurile penale pe care chiar el le-a propus
Foto: Adevărul

Deputatul PSD Cătălin ”Mitralieră” Rădulescu a declarat că va retrage controversatul său proiect, dar nu renunţă la pragul de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu şi la arestul la domiciliu pentru pedepsele sub 3 ani, măsuri pe care le va susține ca amendamente în comisia condusă de Florin Iordache.
Mai mulți social-democrați şi-au retras semnăturile din proiect.

”Eu întotdeauna citesc ceea ce semnez, nu mă duc să dau autograf în Parlament. Nu ştiu de ce apare acolo, mă depăşeşte această chestiune. Sunt prima interesată să aflu acest lucru. E clar că apărând această semnătură a mea, nu ştiu cum, pe acest proiect, în momentul în care va începe sesiunea parlamentară îmi voi retrage semnătura”, a declarat deputata PSD Daniela Oteşanu, unul dintre aleșii care și-a pus semnătura pe proiectul lui Rădulescu.

”Am fost greşit informată de către colegul meu, am fost informată că semnez pentru susţinerea unor proiecte de lege care nu aveau nimic de-a face cu Justiţia şi, din câte ştiu, mai sunt colegi în situaţia asta”, a spus și deputata PSD Aida Căruceru, citată de Digi24.

De altfel, Cătălin Rădulescu spune că proiectul controversat a fost elaborat de foşti magistraţi şi că nici el nu este de acord cu anumite prevederi, cum ar fi dezincriminarea folosirii funcţiei în scop sexual.

”Am hotărât să retrag această iniţiativă legislativă. Sunt anumite chestiuni acolo cu care nici eu nu sunt de acord sau unele trebuie îmbunătăţite, de exemplu folosul sexual nu sunt de acord să fie abrogat. La faptele până la trei ani de zile vreau să adăugăm mai puţin faptele cu violenţă şi recidiviştii”, a declarat social-democratul, pentru Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe