Ludovic Orban, felicitat de cancelarul german Angela Merkel pentru preluarea mandatului de premier 

Ludovic Orban, felicitat de cancelarul german Angela Merkel pentru preluarea mandatului de premier 
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Ludovic Orban a fost felicitat de cancelarul german Angela Merkel pentru preluarea mandatului de premier.

Într-un mesaj adresat liderului liberal, Merkel îi transmite felicitări pentru asumarea funcției de prim-ministru, subliniază că relația dintre România și Germania este una de încredere și că cele două state au o cooperare strânsă în cadrul Uniunii Europene și al NATO.

Totodată, Merkel îi urează lui Orban mult succes în îndeplinirea sarcinilor guvernamentale și pune accent pe importanța apărării democrației și a statului de drept.

”Fiți sigur că Germania este un partener de încredere în Uniunea Europeană”, a dat asigurări cancelaruul german.

Angela Merkel și-a încheiat mesajul precizând că așteaptă cu nerăbdare prima întâlnire pe care o va avea cu premierul României.

Ludovic Orban a primit felicitări, marți, și din partea lui Jean-Claude Juncker, președintele în exercițiu al Comisiei Europene. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)