Războiul dintre Ludovic Orban și Liviu Dragnea amintește de un episod uitat al campaniei electorale din 2009: Ce gest de apropiere au făcut atunci cei doi (FOTO)

Războiul dintre Ludovic Orban și Liviu Dragnea amintește de un episod uitat al campaniei electorale din 2009: Ce gest de apropiere au făcut atunci cei doi (FOTO)

Războiul dintre putere și opoziție ia amploare după ce liderul PNL Ludovic Orban a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că a depus o plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea. Președintele PSD a criticat dur demersul lui Ludovic Orban, susținând că abordarea liberalului este KGB-istă, ceauşistă și dă dovadă de „antisemitism instituțional”.

Dragnea și Orban nu și-au aruncat însă întotdeauna săgeți pline de venin, existând o vreme când actualii lideri ai PNL și PSD au făcut chiar schimb de jachete în campania electorală. Se întâmpla în 2009, când Mircea Geoana și Traian Băsescu se înfruntau în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

La trei zile după încheierea primului tur de scrutin, PNL și PSD au semnat un acord politic care prevedea acordarea sprijinului pentru Mircea Geoană în turul al doilea al prezidențialelor.

Imaginile din acest moment au fost publicate pe Facebook de Cornel Brad.

Ludovic Orban a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderul PSD Liviu Dragnea. Este vorba despre o sesizare pentru cercetarea unor fapte legate de Memorandumul privind evaluarea mutării Ambasadei din Israel.

În plângerea depusă se aduc acuzaţii de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului pe numele Vioricăi Dăncilă. În ceea ce-l privește pe liderul PSD, plângerea vizează doar infracțiunea de divulgare de informații secrete.

În replică, Liviu Dragnea a declarat luni că în cazul plângerii penale depuse de Ludovic Orban se poate vorbi despre antisemitism instituțional. Și asta pentru că statul Israel e tratat ca o putere străină cu care noi suntem în conflict. (Detalii AICI)